Proiectele din concursul Arhetipuri, expuse in Piata Unirii in 16 -17 iulie - FOTO


Cele mai bune proiecte din concursul Arhetipuri vor fi expuse in Piata Unirii. Intre acestea va fi si cel realizat pentru parcul I.L. Caragiale de o echipa de arhitecti din Cluj, care s-au calificat in finala concursului national Arhetipuri.

Arhitechii clujeni de la biroul MCUB: arhitect Voicu Bozac si arhitect Mircea Munteanu, inginer Marilena Maierean (colaborator iluminare), inginer Gabriel Urian (colaborator structura) si arhitect Catalin Trandafir (vizualizare 3D) au realizat un pavilion pentru Parcul I.L. Caragiale din Cluj-Napoca. Acesta "functioneaza nu doar ca o destinatie placuta pe timp de zi, in timpul noptii acoperisul, o structura ultrausoara din PVC care poate fi luminata din interior, oferind un element luminos neasteptat parcului", sustin arhitectii clujeni.

In competitie au fost inscrise 219 proiecte si 26 au fost selectate in prima faza, iar apoi numai 8 au ajuns in finala. Acestea, dar si alte 18, care sunt considerate relevante vor fi expuse la Cluj-Napoca, in 16-18 iulie, in Piata Unirii.

Premiul cel mare al concursului Arhetipuri este de 11.500 de euro, iar valoarea totala  se ridica la 30.000 de euro.

 

"Arhetipuri este cel mai important concurs de ahitectura pentru spatiul public urban, la nivel national, iar castigatorii vor fi desemnati de un juriu international in 30 iulie, urmand ca Marele Premiu sa fie inamnat in 7 august.

Comentarii Facebook