Este mai verde Clujul după modernizarea malurilor Someșului? Clujean: „Trotuarul cu umbră e dedicat bicicletelor, pentru noi sunt alea în soare”


Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primărie. Mulți clujeni și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu locale se plâng însă, că și acest proiect este unul înecat de betoane, că suprafața verde s-a redus și că nu respectă proiectul inițial, pentru care au fost atrase fonduri europene.

„Două fotografii cu o alee la Someș de care mă leagă multe amintiri. Prima poză e făcută înainte de lucrările de amenajare ale malurilor Someșului. A doua e de anul ăsta, după finalizare. 

Partea proastă pentru cei ca mine e că trotuarul cu umbră e dedicat bicicletelor și trotinetelor, nu celor care merg să se plimbe sau să alerge. Pentru noi sunt trotuarele alea în soare, care se văd în stânga fotografiei”, a transmis un clujean pe o rețea de socializare.

perf.jpg

Între timp, primarul Emil Boc continuă să se plângă că ar fi victima unei dezinformări, că orașul nu este betonat și copacii sunt prioritizați. În cadrul unei intervenții radio, edilul a declarat cu încredere că cei care îl critică, mai exact „daltoniștii betoanelor”, au șansa acum să vadă verde „cât nu au văzut în viața lor”. 

„Cei care aveau marota cu betoanele au șansa acum să vadă verde cât nu au văzut în viața lor. Strategia noastră nu a fost aceea de a închide zonele publice cu cele 9 străzi care au fost în lucru, pentru că ar fi însemnat să blocăm mai mult decât era necesar activitatea în zona centrală, să blocăm activitatea economică la mai mulți comercianți, care și așa au avut de suferit câteva luni bune. 

Am deschis de mult timp, lăsând ca ele să se refacă oarecum sub trafic. Dar toate lucrările care se refac, se refac pe cheltuiala constructorului și ca parte a contractului. Și după recepția finală, unele lucrări pot rămâne în observație și în remediere ulterioară.

Toate aceste lucrări acum arată adevărata față, și pe malul Someșului, și în parcul Feroviarilor, și pe Kogălniceanu văd (și ei, n. red.) acești arbori în plus pe care i-am plantat. Pe platoul de la Sala Sporturilor n-au fost niciodată copaci. Acuma cred că au rămas fără benzină cei care vorbesc de betoane la Cluj. Daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE, în aprilie. 

Comentarii Facebook