1.500 de clujeni au donat bunuri si bani pentru sinistratii din Moldova


1.500 de persoane s-au alaturat campaniei "Clujenii aproape de sinistrati" care s-a derulat in perioada 2 - 7 iulie si au donat bunuri si bani familiilor din Molvova care au ramas fara un acoperis deasupra capului in urma inundatiilor din ultimele saptamani.

Campania a fost initiata de Primaria municipiului Cluj-Napoca, Prefectura Cluj si Societatea Nationala de Cruce Rosie filiala Cluj, iar clujenii au putut dona la punctele special amenajate in cadrul primariilor de cartier.

 

Oamenii au donat alimente, medicamente, haine, dat si aparatura electrocasnica, mobilier, covoare, sau obiecte necesare in casa. Au fost stransi 1.000 de saci cu haine si au fost facute 20 de transporturi de mobilier, iar cartierele cu cele mai multe donatii su fost Gheorghieni, Grigorescu  si Manastur. 

Clujenii au donat si bani, in contul Crucii Rosii s-a strans suma de 3.200 de lei.

O companie farmaceutica a donat medicamente in valoare de 7 miliarde de lei vechi, iar alte doua firme au donat 300 de perechi de incaltaminte noua, 300 de pachete de haine noi, precum si cantitati insemnate de alimente de baza, zahar, ulei, conserve, faina si peste 5000 de conserve cu mancare gatita si legume.

Ultimul transport umanitar spre Moldova va fi facut saptamana viitoare.

Comentarii Facebook