Patru rectori din Cluj au primit titlurile de cetateni de onoare! Marga a refuzat distinctia VIDEO

 

Patru actuali sau fosti rectori ai universitatilor din Cluj-Napoca au primit astazi titlurile de cetateni de onoare ai orasului, intr-o ceremonie tinuta la Primaria Cluj-Napoca. Rectorul Andrei Marga a refuzat distinctia.

 

Titlurile au fost decernate fostului rector al Universitatii de Medicica si Farmacie "Iuliu Hatieganu", prof. Marius Bojita, rectorului UTCN Cluj, Radu Munteanu, rectorului Academiei de Muzica, Aurel Marc, si fostului rector al Universitatii de Arta si Design, Ioan Sbarciu.

 

De la ceremonie a lipsit, asa cum se astepta toata lumea, profesorul Andrei Marga, rectorul UBB Cluj. Fostul ministru al Educatiei a anuntat inca din 10 iunie ca nu accepta aceasta distinctie, motivand ca atata timp cat in tara este saracie "nu este cazul sa ne dedam la ceremonii care contrasteaza flagrant cu situatia oamenilor si cu atmosfera de profunda nemultumire din tara. Daca nu poate rezolva problemele existente si ameliora soarta oamenilor, administratia tarii ar trebui sa nu-i ofenseze pe cetateni".

 

Primarul Sorin Apostu a declarat la ceremonia din Sala Mare a Primariei ca ii felicita pe cei patru actuali sau fosti rectori pentru tot ce au facut pentru oras. "Consiliul local si Primaria au decis sa pun acolo unde le este locul pe toti cei care, de-a lungul anilor, intr-un fel sau altul, au consolidat statulul de Cluj - oras universitar. Am inceput acest proiect si vom continua acest proiect de recunoastere a tuturor celor care au condus destinele universitatilor clujene", a completat primarul Sorin Apostu.

 

Vezi si...

Andrei Marga refuza titlul de cetatean de onoare oferit de primarul Sorin Apostu

Sorin Apostu: Regret ca Andrei Marga a refuzat titlul de cetatean de onoare din cauza unor conjuncturi politice

Comentarii Facebook