Sorin Apostu: Regret ca Andrei Marga a refuzat titlul de cetatean de onoare din cauza unor conjuncturi politice


Primarul Sorin Apostu a declarat pentru Stiri de Cluj ca regreta faptul ca "din cauza unor conjuncturi politice, care nu tin de situatia Clujului, a refuzat titlul de cetatean de onoare.

Edilul sef a spus ca s-a gandit sa acorde titlul de cetatean de onoare unui numar de 5 profesori universitari, care detin functia de rector, si care sunt in pragul pensionarii. "Ne-am gandit sa ii rasplatim cu onoarea orasului pe rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, rectorul UTCN Cluj, Radu Munteanu, rectorul Academiei de Muzica, Aurel Marc, si pe fostul rector al Universitatii de Arta si Design, Ioan Sbarciu. Am discutat cu ei si au fost de acord sa primeasca aceasta distinctie, dar apoi Andrei Marga s-a razgandit", a mai precizat Sorin Apostu.

"Imi pare rau ca din cauza unor conjuncturi politice domnul Andrei Marga a amanat decizia privind primirea titlului de cetatean de onoare, care se acorda inca din perioada interbelica. L-as mentiona aici pe Octavian Goga, care a primit aceasta distinctie. Venind spre zilele noastre acest titlu a mai fost primit de presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, sau de mitropolitul Bartolomeu. Nu este un titlu al primarului, ci al orasului. Am toata admiratia pentru profesorul Andrei Marga, rectorul unei dintre cele mai importante universitati din Romania, si sper ca se va razgandi", a mai spus Sorin Apostu.

Profesorul Andrei Marga a anuntat, vineri, 10 iunie, ca refuza acest titlu din cauza degradarii vietii administrative.

Vezi si...

Andrei Marga refuza titlul de cetatean de onoare oferit de primarul Sorin Apostu

Comentarii Facebook