Droguri pe fonduri europene! Georgeta si George Szekely au vrut sa ia bani europeni pentru a-si dezvolta laboratoarele


George Szekely si mama lui, Georgeta, i-au socat luni, 31 ianuarie, pe magistratii de la Curtea de Apel Cluj care au judecat recursul la hotararea de mentinere in arest. Cei doi au spus ca au vrut sa ia fonduri europene pentru a-si dezvolta laboratoarele de droguri.

 

Pe langa cei doi in dosarul "laboratoare clandestine de droguri" au mai fost arestati Daniel Ciupe, Adrian Dan Mocanu, Alexandra Adina Lazar si Paul Fabian Alba.

In 19 ianuarie, Tribunalul Cluj le-a prelugit mandatul de arestare, iar astazi s-a judecat recursul prin care cei 6 au cerut sa fie cercetati in stare de libertate. Solicitarea nu a fost aprobata de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj.

George Szekely, considerat de catre procurorii DIICOT Cluj cel care a pus la punct reteaua care se ocupa de producerea si distribuirea de droguri de mare risc, a declarat ca el dorea sa obtina fonduri europene pentru a-si dezvolta cele doua laboratare.

El le-a spus judecatorilor ca inainte de a produce droguri a facut cercetare. "Inainte de a face aceste substante in laboratoare am facut cercetare si am vazut ca nu s-a inregistrat niciun deces. Produsul pe care il realizam era mult mai slab decat cel de pe piata, pentru ca nu doream ca acesti oameni sa ajunga in spital", a declarat Szekely.

 

Tanarul a mai povestit ca incerca in laboratoarele lui sa inventeze substante noi, care sa fie mai putin nocive si legale. "Investeam toti banii pe care ii castigam in cele doua laboratoare, pentru a le mari. As fi vrut chiar sa aduc si fonduri europene pentru a ma extinde", a mai spus George Szekely.

Cei sase au fost trimisi in judecata in 17 ianuarie 2011 sub acuzatia de trafic de droguri de risc si mare risc si detinere de droguri de risc si de mare risc.

Procurorii DIICOT Cluj au descoperit la finalul anului 2010 doua laboratoare clandestine de droguri in comuna Floresti, judetul Cluj, si in judetul Salaj.

 

Citeste AICI amanunte despre modul in care actionau traficantii!

Comentarii Facebook