Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a murit!

Mitropolitul Bartolomeu a murit in aceasta seara la Clinica de Chirurgie 1, unde a fost internat in ultimele zile.

 

Inaltul prelat a fost internat in urma cu doua saptamani la Clinica AKH din Viena unde ar fi trebuit sa sufere o interventie chirurgicala. Medicii austrieci l-au trimis acasa pentru ca starea lui era mult prea grava si nu s-a mai putut interveni.

 

Mitropolitul Clujului s-a stins din viata la ora 19.25.

"Cu regret si durere in suflet, dar cu nadejdea in mila si mangaierea care vin de la Dumnezeu , Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului anunta ca in ziua de  31 ianuarie 2011, la orele 19.25, Parintele nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, si-a inceput calatoria spre imparatia Cerurilor.

Decesul a survenit la Sectia de Terapie Intensiva a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. inconjurat de medici, prieteni, ucenici si colaboratori apropiati, trupul inaltpreasfintitului Bartolomeu a cedat multiplelor afectiuni care i-au marcat ultima perioada de viata. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului va fi depus in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, unde toti cei care doresc ii vor putea aduce un ultim omagiu.

Ziua inmormantarii, in cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anuntata ulterior.

In toate aceste zile de doliu, ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii noastre vor inalta rugaciuni pentru iertarea pacatelor si dumnezeiasca fericire a sufletului nobil al Parintelui nostru Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu si pentru vesnica sa odihna in imparatia lui Dumnezeu, alaturi de alesii Sai.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace si pe toti cei indurerati sa ii aline cu mangaierea Duhului Sfant!
", se arata intr-un comunicat al Consiliului Eparhial.

 

Potrivit medicilor, Bartolomeu Anania a murit in urma unui stop cardio-respirator.


Trupul mitropolitului Bartolomeu va fi depus in aceasta noapte la catedrala mitropolitana din centrul Clujului.

 

IPS Bartolomeu a ridicat Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului la rang de Mitropolie.

Comentarii Facebook