Cartelul drogurilor, anihilat de procurorii DIICOT Cluj, era condus de o farmacista si fiul ei


Cartelul drogurilor anihilat de procurorii DIICOT Cluj era condus de farmacista Georgeta Szekely si fiul ei, Mihai George Szekely.

Cei doi si-au deschis in vara anului 2009 un laborator unde produceau droguri in satul Chendremal, judetul Salaj, iar altul in Cluj Napoca pe strada Odobesti.

Procurorii DIICOT Cluj sustin ca cei doi si-au dat seama ca sunt urmaiti si si-au mutat laboratoarele, intr-un depozit din Gilau.

"Cu ocazia perchezitiei efectuate in hala din Gilau, au fost gasite mai multe utilaje, instrumente, substante si solutii susceptibile de a fi folosite in producerea drogurilor", sustin procurorii in cererea de arestare preventiva a farmacistei Szekely.

Martorii audiati in acest dosar certifica faptul ca in depozitul din Gilau erau produse diverse substante, sub cheie. 

"Invinuita si fiul acesteia au intentionat sa achizitioneze o hala din localitatea Gilau, in cursul lunii septembrie 2010 cei doi au depozitat in respectivul imobil mai multe utilaje, recipiente din plastic si diferite substante, unele dintre acestea mirosind puternic si avand etichete cu inscriptia Toxic, De asemenea, la solicitarea celor doi invinuiti, sotul martorei a amenajata in hala un compartiment special, asigurat cu lacat, unde la inceputul lunii octombrie 2010, acestia au preparat ceva din glicerina, alcool si miere de albine, 'medicamente pentru albine' potrivit sustierilor invinuitei fata de martora", mai precizeaza procurorii in cererea de arestare a farmacistei.

 

Georgeta Szekely este acuzata de producere si trafic de droruri de risc si mare risc si a fost arestata pentru 9 zile. Alte trei prsoane implicate in acest caz: Dan Adrian Mocanu, Adina Lazar si Pavel Alba au fost arestati in 30 septembrie, sub acuzatia de trafic de droguri.

 

Utilajele confiscate de procurorii DIICOT Cluj se ridica la valoarea de 500.000 de euro, la care se adauga si 10 kilograme de droguri de mare risc.

Comentarii Facebook