Au furat motorina pentru încălzirea Muzeului ”Octavian Goga” de la Ciucea

 

Administratorul Muzeului ”Octavian Goga” de la Ciucea este cercetat pentru că ar fi furat din motorina destinată încălzirii instituției. 

 

Polițiștii au făcut percheziții la Muzeu, când a fost descoperită și o instalaţie improvizată care ar fi fost folosită la furtul de motorină.

 

Motorina era vândută uror persoane din Sălaj, de unde a fost confiscată cantitatea de 3 tone de combustibil.

 

Noi ne-am autosesizat după ce am aflat că doi bărbaţi comercializează combustibil de la propriile domicilii. Au fost efectuate mai multe percheziţii, atât la casele celor doi bărbaţi, dar şi la sediul Muzeului “Octavian Goga”,d in Ciucea, plus alte percheziţii domiciliare la persoane suspectate că ar avea o implicare în furtul de motorină. În urma percheziţiilor s-a procedat la ridicarea a 3.000 de litri de motorină pentru care cei doi nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă”, a declarat Tincuţa Domuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, citată de News Cluj.

 

Vizat de anchetă ar fi administratorul Muzeului Goga, Cătălin Diaconescu.

 

În momentul de faţă avem începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de ”tăinuire”. Este începută urmărirea penală pentru faptă, nu şi pentru persoane. Deocamdată dosarul se află în cercetare şi există suspiciuni de furt şi corupţie. Dosarul are cinci volume şi va dura puţin instrumentarea. Avem toate documentele necesare probării sau neprobarii suspiciunilor de furt şi corupţie”, a declarat Crin Bologa, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

 

Muzeul ”Octavian Goga” a cumpărat zeci de tone de combustibil pentru încălzire: 2010 - 19.500 litri; 2011 - 16.428 litri; 2012 - 23761 litri; 2013 - 28397 litri.

 

Referitor la plângerea făcută de angajaţii muzeului că iarna lucrează în frig vă răspundem următoarele: în anii 2010 şi 2011 au fost alocate sume ce au acoperit jumătate din necesarul de combustibil pentru încălzirea celor cinci clădiri ale muzeului, respectiv Castelul, Casa Albă, Casa Ady Endre, Anexa A şi Anexa B., iar în anii 2012 şi 2013 s-au alocat 75 – 80% din necesar.

 

Menţionăm că datorită neizolarii termice a celor cinci clădiri şi a vechimii de aproape 100 de ani a celor aproximativ 200 de uşi şi geamuri, nu se poate obţine în condiţiile date confort termic în perioada de iarnă, ci doar o temperatură în jur de 15 grade celsius. Birourile au sobe care funcţionează în sezonul rece, asigurând confort termic în spaţiile unde angajaţii petrec cea mai mare parte din timpul de lucru”, susție conducerea Muzeului ”Octavian Goga”.

 

Foto: cluj.travel

Comentarii Facebook