Daniel David, dupa alegerile UBB Cluj: Nu sustin niciun candidat la functia de rector VEZI de ce


Profesorul Daniel David a precizat ca nu sustine niciunul dintre candidatii la functia de rector a UBB Cluj, ramasi in lupta: Cristina Ciumas si Ion Aurel Pop.

Daniel David s-a consultat cu colegii si alegatorii, asa cum a precizat inca din momentul aflarii rezultatului scrutinului din 1 martie. "Dupa cum banuiam, ei s-au angajat in turul unu in sustinerea mea la pozitia de rector al UBB in numele unor valori si pentru un program in care am crezut impreuna, avand in general un profil aparte, caracterizat de autonomie in decizie si gandire critica. Practic aceste lucruri ne-au unit in cei 218! O data epuizat scopul turului unu, s-a incheiat si fratia si fiecare a pornit pe drumul sau, chiar daca amintirea fratiei poate va dainui si ne va mai lega candva din nou, in alte proiecte care conteaza. Acum, unii dintre ei mi-au spus ca in turul doi vor vota cu doamna Cristina Ciumas, altii cu domnul Ion Aurel Pop, iar unii, nu putini la numar, ca nu se vor prezenta la vot. Este optiunea lor si trebuie sa o respect!", a precizat profesorul David intr-o postare pe blog.

Acesta a spus ca "nici eu, nici colegii mei si, indraznesc sa spun, nici marea masa a votantilor mei, nu putem gandi in logica electorala obisnuita: ... David are 218 voturi, deci el poate face in turul doi diferenta dintre Ciumas si Pop ... unii mai adauga si faptul ca imi voi negocia voturile pentru pozitia de prorector si, ca totul sa fie complet, negociez voturile cu ambele parti (sic!). Oricat de greu le-ar veni unora sa creada, noi nu gandim astfel, ba chiar refuzam acest stil de gandire!".

Daniel David a subliniat ca "in turul doi nu ma declar de partea niciunui candidat. Ei trebuie sa convinga comunitatea UBB prin ceea ce sunt si prin programul pe care il au! Asta este foarte important. De aici sper sa rezulte clar si faptul ca nu imi negociez nicio pozitie in noua echipa, in baza unui potential sprijin anuntat in turul doi. Daca castigatorul din turul doi va dori sa colaboreze cu mine pe probleme de cercetare, asta este o discutie pe care o putem avea dupa turul doi; pentru mine acesta ar fi un semn ca se doreste colaborarea cu mine pentru expertiza mea si poate pentru increderea aratata de comunitate prin voturile celor 218, nu ca agent electoral in turul doi".

 

Alegerile UBB merg in turul 2 cu Ciumas si Pop

Comentarii Facebook