rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Boc: Clujul este un oras pretentios. Nu ne putem permite sa ne transformam intr-un oras provincial in care predomina kitsch-urile

   Primarul Emil Boc a spus la o emisiune radio că Clujul nu isi permite sa se transforme intr-un oras provincial, in care kitsch-urile sa predomine.

Întrebat a fost întrebat de ce nu se fac proiectele mai rapid: ”Oamenii vor lucrurile să se finalizeze într-un termen cât mai scurt. Așa vorbim de 4 ani, 5 ani , 6 ani...”, i-a spus moderatorul emisiunii de la Realitatea FM primarului Emil Boc

 

Calitatea este cea mai potrivită. Clujul nu își permite să își coboare standardele. Dacă vrem să ne transformăm într-un oraș provincial, din acela în care toate kitsch - uri să predomine, dar Clujul are resurse de inovare, Clujul este un oraș pretențios pentru că are oameni de calitate. Toți ne spun că Clujul este altceva, când vin la Cluj, pentru că oamenii fac diferența. Ori oamenii cer diferența la Cluj. Cer să avem spații urbane de calitate și nu kitsch - uri urbane transformate peste noapte”, a răspuns primarul Emil Boc.

 

Spre exemplu un proiect derulat cu viteza melcului este podul Garibaldi, pentru care s-au prezentat planșele în 2014, și care nici acum, după 4 ani, nu are o licitație finalizată. ”Experții” din Primăria Cluj-Napoca, invocați de Emil Boc la fiecare emsiune, au reușit numai după 4 ani să termine caietul de sarcini și să se facî primul pas pentru licitație.

 

Dacă facem o comparație cu podul Napoca și ținem cont că vom avea un câștigător al licitației de la podul Garibaldi în circa un an, atunci lucrarea ar putea fi terminată undeva în 2021.

 

Un alt proiect bine lucrat este parkingul Negoiu, care a durat 6 ani până când a fost finalizat. 

 

Emil Boc s-a întors marți dintr-o vizită pe care a făcut-o în San Francisco și la Silicon Valley, zone cosmopolite în care inovațiile sunt la ele acasă. Probabil, Clujul își propune să aspire la acest statut, al unui praș IT, al viitorului. 

 

Boc: Metroul de la Cluj, realizat după tehnologia din 2050, cu levitație și sistem de ticketing

19-9-2018, 10:22
2144 vizualizări
49 comentarii
AEU20-9-2018, 18:54
Un trio idiot si de rasul curcilor da replici , iar cand sunt incuiati si pusi la punct o dau cu parintii, cu ba pe-a ma ti, si alte pedelisme ieftine. Scuipati aici, Antonia, Eu, Untoldeanu. Apoi se combina intre ei, si schimba replici, apoi o iau de la inceput. La cat rahat ingurgiteaza, li s-a atrofiat si putina mintiuca ce le-a mai ramas din spermatozoidul patern, necunoscut nici de genitoarea lor, si s-au apucat sa intocmeasca liste cu criticii lui Boc cel poc.
Noi20-9-2018, 19:37
Hai pe ma.ta ,foarte serios.
Tu te uiti in oglinda vreodată, jegosule ce esti, unde mat.a vezi tu cai verzi pe pereți,da-i înapoi in jos si recitește comentariile, băgați-as drodu-n nas sa-ti bag de besinos pe gura, manipulant idiot, crezi ca esti la TV unde manipularea e maxima?
Nu ai ce oferi comunitații nimic valoros, prostule, n-ai propria părere si nici nu esti in stare sa aduci un imput al tau asupra subiectelor discutate si expuse, nu reusesti sa-ti pui amprenta proprie intr-o discuție civilizata si încerci aici pe acest site, singura nișe in care nu-i nevoie sa gândești sa induci ideea ca X, y , z care nu-ti împărtășesc ideile idioate ar fi altfel decat tine.
Esti lipsit de istețime, de bun simt,un schizofrenic stăpânit de manie si prostie, ceea ce te propulsează in zona ta de confort, cea constant defensiva.
Hai sictir,jigodie bolnava.
@AEU20-9-2018, 19:55
Foarte limitat mintal esti, scatofag limbric fără pic de imaginație,decerebrat si parazit social ce pentru un leu esti in stare sa-ti dai femeia la produs, precambrian si relicva comunisto-psdiste, un analfabet funcțional care nu pricepe mai mult decat ii bate IQ-ul negativ.
Antonia.20-9-2018, 20:18
Nu scuip unde spurci tu AEU , doar direct pe capul tau si a celei si celui care ti-a dat educatie aleasa "academica". Tu nu faci parte din gasca si curentul anti BOC si TISE, bai păpușa gonflabila a propagandei anti primar si anti Cluj Napoca, ma prestatoare gurista la masina de scris a întreprinderii de stat, chiar vedeta porno a PCR-ului? Tu esti cel siluit si batjocorit de comunisti in ce poziții visau șefii tai si apoi plasat mai departe celor responsabili cu propaganda, un tefelist depășit cu prepuțul zbârcit si sifonat de atata ura încât si fata ti-a luat forma organului acoperit de acesta.

Ce ai tu cu noi, clujenii adevarati care dorim binele orașului si locuitorilor acestuia, lasa-l pe BOC sa conducă cum a condus pana acum, si nu baga strâmbe la adresa celor care nu-s cu voi si cu interesele voastre meschine.
Nu mai sta capra la maciuca,dezaxat mintal si sexual ce esti,nu te mai lasa motroșit de cei din gasca care vor sa-l dea jos pe BOC si TISE,din curentul anti anti anti BOC, prinde-var curentul pizducii sa va prindă la gura si ambele urechi si ochii sa va fie uldurosi sa nu mai vedeți cate si mai cate, nările doar sa va ramana libere sa apucați sa mirosiți levigatul de care tot amintiți si de cat de drag va este.
Moc an20-9-2018, 20:28
No, no,no!

I-ai pornit, acum stop.

BOC , presedinte,
Băsescu , premier,
TISE,primar
Morar la DNA.

E bine asa? Nici n-avem pe cine pune in locul lui Dragnea.
Untoldeanu20-9-2018, 21:08
Sa stii ca nu orice grohăit e un comentariu, degeaba grohai cu senilitate, primul de sus.
Daca crezi ca orice muget si dat din copita se considera manifestare de inteligenta, te înșeli.
Putin mai multa decenta, cuvânt care nu cred ca ti l-au explicat vreodată parintii tai,in caz ca nu reusesti atunci continua cat dorești sa grohai ineptii, dar in casa ta sau cu familia extinsă, nu fata de Antonia, si in ultimul rand fata de BOC.
Daca n-ar fi aceasta, a-ti sta la coada la Primăria Cluj Napoca pt a depune o sesizare sau a primi răspuns 30zile.
Vreau sa închei elegant de aceasta data, mai capra râioasă stearpa căreia si floacele i-au picat de pe piele si pe care nici dracul nu ar mai capri-o, eventual vreun maidanez chior de foame te-ar mai lua la înnodat .
Lasa mai poponar libidinos clujenii sa voteze liber, frumos si decent, adică pe BOC .
Cum nu-ti convine ceva cum sari ca capra la caprit, capiatule
Eu20-9-2018, 21:59
Special pt AEU:

Cine încuie pe cine ma prostul site-ului, nume ușor obținut,sa stii ca lista exista.
Scuipi cu ușurintă pe clujeni, primar, Ziariști si cititori,ai aere de superioritate, dar din mat îți ies pe gura, mai zoaie stanilista,care-si poposește mizerabilul si abjectul c** plin de bube sovietico- maghiare pe aici.Acum eu nu te scuip, eu te flegmez,dar nu stahanovist ca tine, si direct in ochi, nu-mi sta in caracter dar este chiar o plăcere pt mine.
Esti un suflet ghebos fără scrupule, un mincinos ce denaturează orice,nu vreau sa folosesc alte cuvinte si acronime sau sa inventez ca tine peiorative, dar m-am saturat de falsitatea unui idiot ca tine consacrat.
Tot eu20-9-2018, 22:04
Atat modific"si direct in ochi" cu
" ci direct in ochi"
garajul20-9-2018, 10:43
Proiectul cu daramarea garajelor cam cat ar dura domnule primar?
Nu zic ca arata rau, va pot trimite cateva imagini din cartierele minunate ale urbei noastre.
Punem de un studiu de fezabilitate? Poate pana in 2023 daramam vreo 2 bucati?
q20-9-2018, 7:38
Da tov Boc, este un kkt de oras. Asa a devenit. cu ajutorul Primariei etc.
hihihi !20-9-2018, 0:54
Incultul asta habar nu are de vocabularul limbii romane. Shatra sa este un oras situat in provincie. Ce pretentii poti avea de la cosas plimbat prin scoli de baietii destepti ?
hahahaha20-9-2018, 8:30
Si bolnavul asta a condus Romania, ne mai miram de Dancila? A fost in stare sa taie salarii, pensii, alocatii, somaj in perioada de criza ca deh, e criza, dar Udrea si Cucos delapidau bani frumosi, contracte pagubitoare, terenuri de fotbal in pante, teleferice si amenajari care zac ruginite dupa inaugurare, si multe altele. Iar Pacostea in loc sa se duca la catedra sa predea Constitutia, ca atata stie si el, s-a insurubat sa ne aduca in culmea exasperarii. Necaz mai mare nici ca ne trebuia, ca papagal mincinos SF are cat duce vaporul.
Caracatita20-9-2018, 9:25
Va rog sa nu uitati imperiile economico-financiare ale lui Videanu,cu dalele importate din China,cu marmura,la care avea exclusivitate,Base cu terenurile ”acaparate”nici dracu nu stie cum,Tise,ajuns dintr-un avocatel rechin imobiliar,cu terenuri date moca de primarie etc.
civil19-9-2018, 23:21
Alo, domnule Boc! Ati avut tema pentru acasa o compunere SF? Stati jos, nota 4.
de la munte19-9-2018, 19:56
Numa domnia Voasta domnu Boc si profisor de univerzitati pute sa faca din Cluj un City de metropolitana ca asa mai rar si in Vegasu cu pacanele si Satu Francisco si Los Anjela is pe nicari ca om ave metro cu levigatie si tikete de masa de la Jilau la piatu Flora sa vindem si noi telemeaua si branza prospeta si ce bun ii cu porodici de gredina si pita calda de la vatra . Si am auzit ca eti face si niste umblatoare sa ne putem pisa si treaba mare ca tot dupa tufe si dupa blocuri ne golim ca cred ca nu numa la Vegas is di astea si acolo la Flora ati facut pasaju mare cu 27 de trepti si in jos si in sus da acolo nu umbla nimeni si acolo merem sa ne usuram de necazuri ca si la gara ase frumos ii in tunel si ii bine c-ai gol si acolo ca lumea nu ni vede ca circula peste linie ca is multi de-i dor picioarele si is lenesi ca numa la mol is scari miscatoare. Sa ne traiti don Boc ca si Cicago ii on fel de Margau pe langa cluj.
Nico19-9-2018, 19:45
De acuma sa se inmatriculeze la Cluj numaI masini Rools-Royce, eventual si S -Classe pt necajiti.
Lumea sa umble numai cu toale si papuci de lux.. si sa aiba salaru minim de 20000 euro pe luna. Da, cine nu se comformeaza.......AFARA, la mitici cu voi bai kichiosilor faceti Cluju de rusine. Nu se admite. Punct.
Boc isi bate joc19-9-2018, 19:01
Piticul vorbeste de calitate :))
Strazile nou nasfaltate de acum 2-3 saptamani, deja sunt denivelate.
Canelele de pe strazile nou asfaltate, deja se simt in suspensii.
Cum dracu sa ai atata tupeu sa vorbesti despre calitate?
Piticul deja isi bate joc pe fata :))
Antonia 19-9-2018, 18:17
Aveți dreptate d-le Poc! Clujul va trebui să asigure în anii viitori mai multe tarabe pt. lebenițari, unde să se poate vinde produsele în mod civilizat, unde puradeii stau luni întregi în condiții nomade, că doar așa este și în Silicon Valley
Antonia.19-9-2018, 18:54
Baaaaa, labaaaa trista nu scrie in numele meu ca eu am un semn distinct, pe care nu o sa-l descoperi niciodată,sau macar sa te comporți civilizat.
Cleopatru19-9-2018, 19:44
Da, semnul tau distinct e sancru sifilitic de pe buza de iepure, ca neronul unic si independent nu se vede de afara, ci numai cand tastezi.
@Cleopatru19-9-2018, 19:54
Iar confunzi sfârcul mat.ii cu sancrul sifilitic de pe clitoris, extinsă pe limba si pe cerul gurii simțit atunci cand greșești gaura de buda.
hooopaaaa19-9-2018, 19:59
semnul tău distinct este PROSTIA, tembelule
Mama19-9-2018, 20:03
Iar ma faci proasta, mai bine te lepadam, te-am luat din rahat, erai foarte urat si acum te-ai facut si rau ca prost n-ai avea cu cine semăna, aia din levigat erau tuciurii rau.
Untoldeanu19-9-2018, 20:19
Orice propune primarul BOC înspre binele clujenilor si hoomopaaaa,apar cârcotașii cărora cerebelul funcționează întârziat si e ușor deplasat. Sunteti niste neinformați, superficiali, needucați,invidioși, cruzi,corupți,slabi, imorali, egocentristi, lași,prinși in aglomerație si iritați cu sufletul poluat de consumerism si orgoliu nesatisfăcut.Antonia va da clasa, trăiți cu certitudinea ca nu poți conta pe nimeni, schimbați-va perspectiva si aveti incredere in acest om care alege varianta finala ideală,aceea ca cine nu e mulțumit de calitatea excelenta a traiului civilizat in Cluj Napoca, e liber sa plece si sa lase pe alții care-si permit.
Mama19-9-2018, 20:42
Corectez:

.... nu ca prost n-ai avea cu cine semăna....
Antonia.19-9-2018, 20:46
Domnule BOC, iartă-i Doamne ca nu știu ce fac, trăim vremuri in care minciuna apropie oamenii, iar sinceritatea ii desparte.
Cezar20-9-2018, 11:45
Acum ai spus-o bine, in sfarsit ti-ai dat seama. Sutul in fund, un pas inainte!
Eu20-9-2018, 13:45
Pai dacă doar așa merge cu inculții!!!
z19-9-2018, 17:47
Astab nu s-a plimbat prin cartiere de cand so pus in fotoliu de primar .Bai handicapatule pai aproape toate blocurile noi construite sunt niste kitschuri.Sunt ingramadite vai de mama lor iar cele care au fost construite langa case de ala nu mai are lumina pe veci cine plm le-o autorizat?
dadasdas19-9-2018, 16:22
Alta stire pt dezlantuit javrele postace
Antonia.19-9-2018, 16:06
Sunt cu ochii pe voi, cei din gasca si curentul anti BOC si TISE !!!
Vasule19-9-2018, 15:26
Jos bocitania! Jos bulibasa de judet!!!!!
Gigi19-9-2018, 14:53
Clujul este asa cum este in viziunea lui boc, "un oras de 5 stele" datorita "provincialilor". Daca nu erau "provincialii" degeaba veneau toate multinationalele si firmele.de IT ca n-avea cine p*** sa lucreze in ele, ca majoritatea clujenilor o duc bine pe spatele provincialilor, mii de chirii, zeci de.mii de locuri de.munca cu studii superioare, etc etc. Datorita provincialilor reusesc sa-si gaseasca usor de munca clujenii ca si necalificati si manipulanti, ca aia cu studii sunt doar cateva mii.
hooopaaaa19-9-2018, 14:49
Domnule Boc ma inclin cu respect. V-am votat de 3 ori si ma felicit pentru alegerea facuta. Asa un primar gospodar si modest nu gasesti usor. Sunt putini oameni in tara noastra care sa aibe calitatile domnului Boc. Sa il tina Domnul sanatos si in putere sa poata realiza tot ce si-a propus.
Emil19-9-2018, 15:05
Asa este, va multumesc mult,am fost recent in America si sincer va spun ca orasul nostru e mult mai cocket decat multe orase de acolo,de Europa nici nu mai vorbesc,sunt in top 3 cele mai frumoase orase din lume.
andi19-9-2018, 14:39
1. "Întrebat a fost întrebat " - gazetar semianalfabet.

2. vai piticule taci odata din gura aia spurcata.....hai ca iti raspund eu...bozgoru de servici...
"de ce nu se fac proiectele mai rapid" - este simplu, avem asa o birocratie in primarie si la urbanism de nu-i adevarat...daca vrei sa iti faci o casa in cluj te freaca cei de la urbanism pana iti iese autorizatia (asta daca nu renunti tu) de iti expira toate avizele si o iei de la inceput cu totul (ba o stampila, ba o semnatura...etc..)

"Calitatea este cea mai potrivită" - piticule draga fa o plimbare in statia de bus din fata la sora sa vezi cum arata asfaltu turnat anu asta sau anu trecut....deja are nevoie de reparatii...ma refer pe banda ctp-ului...asta este calitate?

"Toți ne spun că Clujul este altceva" - aici ai dreptate, cluju nu mai e ce o fost....incet cu incet devine un fel de floresti...

legat de podu ala ca dureaza din 2014 - pai mai piticule, nu tu esti seful celor experti? ce plm le dai salar din 2014? ce fac aia la lucru?


dan19-9-2018, 14:22
duaaaamne feri,asta saracu e pe alta planeta,impreuna cu admiratorii lui sclavi,astia cred ca Cluj e peste alte orase din Europa,se compara cu orase din SUA,pff,un amarat de pod se face intr-un an de zile,cu standarde mai mari de calitate se face in cateva luni in alte tari,doar ca aici DIFERIT ia toate contractele si stam ca prostii dupa ei,ca deh,spagutza e sfanta,pe str. Constanta iar,ce cauta cladirile acelea inalte de 12 etaje?arata ca draku in zona de case,dar spagutza iar si-a spus cuvantul,urmeaza cimitirul din Zorilor construit pe langa casele oamenilor,de ce?ca a batut la usa un miliardar,de aia si spaga e mare si acolo,asta inseamna CALITATE la Cluj.
poov19-9-2018, 13:17
Pai Cluj-Napoca e oras provincial mai prostule:

PROVÍNCIE, provincii, s. f. 1. Unitate geografică sau administrativă dintr-o țară; regiune, ținut. ♦ Teritoriu sau localitate dintr-o țară situate în afara capitalei. 2. Teritoriu cucerit de romani în afara Italiei și supus legilor și organizării romane. [Var.: (înv.) provínție s. f.] – Din lat. provincia, fr. province.

Ca ii zici tu Orasul Comoara, de 5 stele, sau capitala Transilvaniei, nu are nici o legatura cu realitatea.
SANYI19-9-2018, 13:16
V-ati cioplit langa unguri in acesti 80 de ani si acum va credeti speciali .
LOL 19-9-2018, 13:23
auzi ce vorbeste vinitura corturara. singurul lucru care il poate lua cineva de la voi e raia, cand inca puti a branza de la pzda iepei si lingi in deriere austriecii numai ungur poti fi.
dan19-9-2018, 14:06
Cat o lins asta toata viața lui, ma mir ca nu are par pe limba, ca pe cap știu ca-i plastic, dinții i-au picat, râia o are pe corp si organele is varza.Acum si-a scos capul din pisda țigăncii sudice, a tras ceva tepe si e șmecher de trotuar.
aldo moro19-9-2018, 11:08
Da-te-n ma-ta cu Clujul tau cu tot,pitic de la circ ce esti.Auzi la el,Clujul e special,e diferit.Ba parsivule,Clujul e unul din multele orase de rahat dintr-o regiune de rahat a unei tari de rahat dintr-o parte de rahat a Europei.Bineinteles ca votantii tai proveniti din mediul rural majoritatea iti iau de bune prostiile,ca lor li se pare fenomenal ca nu mai trebuie sa mearga in fundul gradinii sa faca kk si ca pasesc pe asfalt.
nicora19-9-2018, 10:45
Păi daaaaaaaa......Clujul e un oraş pretenţios şi şmecher din cauza Caritas-ului securisto--utecisto-comunist! De aia e nevoie de piticanie!
Mai nou am văzut că face şi pe hamalul pe la ziua recoltei!
Vrem să-l vedem şi cum nănăşeşte şi ceva tineri întreprinzători tuciurii din colonia Someşeni!
mario19-9-2018, 10:39
Proiectele se realizeaza greu pentru ca se fac studii de pre-pre-pre-pre-pre-fezabilitate.
BOC, si mai ales TISE bat pasul pe loc in dezvoltarea judetului. Votati in continuarea mafia PNL-PDL(nu-s psdist).
Gigiuca19-9-2018, 10:57
sa nu-i uitam pe aia cu beamveurile care fac legea in Cluj !
nic19-9-2018, 14:03
Pana sa faca chiciosi pe altii sa-si numere bisericile din Cluj.
razvan19-9-2018, 10:30
Logic ca oamenii fac diferenta, patroane!!! Problema la Cluj e ca primaria nu face diferenta, desi are resurse sa faca...
mario19-9-2018, 10:34
numai sinecuristi angajati pe pile, relatii si cumetrii.
Egreta19-9-2018, 15:29
A nu se uita pupincuristii tip Mircea Havram Ciordel, mo!

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

127 vizualizări
19-10-2018, 14:18
Alianța Vestului s-a născut pentru că este ”imposibil” să circuli pe rutele Cluj-Napoca - Oradea - Arad și Timișoara» Vezi tot
64 vizualizări
18-10-2018, 21:30
Contractul pentru execuția Centurii din Florești a fost reziliat» Vezi tot
44 vizualizări
18-10-2018, 14:49
Cioloș: Îi vom tăia pensia lui Ciorbea!» Vezi tot
40 vizualizări
19-10-2018, 11:20
Peter Ekstein Kovacs: ”Tudorel Toader trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern”» Vezi tot
40 vizualizări
17-10-2018, 18:28
Contre între Victor Ciorbea și jurnaliști: Tu nu auzi că am delegat? Taci din gură odată!» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?