Boc: Metroul de la Cluj, realizat după tehnologia din 2050, cu levitație și sistem de ticketing

 

Primarul Emil Boc a fost plecat într-o vizită în Silicon Valley, iar la întoarcere a vorbit din nou despre proiectul futurist al unui metrou din anul 2050.

 

Cei care vin din alte localități se plâng de trafic”, a spus moderatorul unei emisiuni locale de radio.

 

Boc a răspuns: ”Știți bine că am făcut un parteneriat cu Consiliul Județean și se va face un park and ride (șoferul lasă acolo mașina și circulă cu mijloacele de transport) la Aeroport. Cel de la Polus (parcarea mall -ului) funcționează ca un park and ride, de fapt, la intrarea în Cluj-Napoca. Pregătim încă unul, dar procedurile sunt extrem de complicate în zona Carrefour din Mănăștur, dar acolo lucrurile sunt mai complicate.

 

De asta facem centura metropolitană, ca să avem alternative, de asta face metroul (cele două proiecte nici măcar studii de prefezablitate nu au), de asta facem metroul și să dăm în pregătirea finală a studiului de prefezabilitate, va fi lansat caietul de sarcini pentru a face licitația pentru studiul de prefezabilitate.

 

Totul e după tehnologiile viitorului. Metroul nu îl facem după tehnologia de azi, ci după tehnologia care anticipăm că va fi uzuală peste 20 - 30 de ani, cu levitație magnetică, cu baterii electrice, fără acest sistem de bilete, ci pe sistem de ticketing / telefon (folosit de circa 10 ani în toată lumea), care să țină cont de tehnologia ce se preconizează a fi în materie de metrou. Facem aceste lucruri, gândindu-ne la viitorul Clujului. Muncim la un tren urban, dar totul este de viitor. Nicăieri nu s-au făcut peste noapte. Cer timp, dar important este să fim pe direcția bună”.

 

Boc îi jignește pe cei din provincie. Oamenii din Cluj sunt speciali. În provincie sunt kitsch - uri urbane

Comentarii Facebook