Un nou atac armat alarmează Europa! Un tânăr de 18 ani ucis mai multe persoane în Munchen apoi și-a luat viața



Un nou atac armat a luat cu asalt Europa, vineri seară, un tânăr de 18 ani ucigând 10 persoane în Munchen, în Sudul Germaniei.

Autorul atacului este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu "complet necunoscute", a afirmat, sâmbătă, șeful poliției locale, scrie AFP. Acesta a fost al treilea act major de violenţă împotriva civililor în Europa de Vest, în doar opt zile.

Conform unui comunicat transmis de MAE, din primele informații, printre victime nu se află cetăţeni români.

"Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen", care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia "de multă vreme" în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă, conform agerpres.ro.

"Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute", a adăugat el. Comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis.

Comentarii Facebook