Marti 7 Aprilie

De ce s-ar putea redeschide ancheta în cazul morții Mădălinei Manole

 

Dosarul morţii Mădălinei Manole ar putea fi redeschis, pentru că ar fi fost identificate câteva erori din timpul anchetei.

 

Un profiler şi analist în investigaţii criminale a identificat erori făcute în timpul anchetei de poliţiştii români, care au stabilit că artista s-a sinucis. Mihaela Brooks, profiler şi analist investigaţii criminale în Canada, a spus să există posibilitatea ca specialişti ai FBI să se implice în acest dosar, conform Cancan.  

 

Mihaela a declarat că ea şi Pete Klismet, partenerul ei, vor veni în septembrie în România pentru a face reconstituirea în acest caz. ”Vom face acest lucru pe baza documentelor de la dosar şi a urmelor de la locul faptei. Am copia dosarului. Din 2010 încerc să redeschid cazul pentru o [re]investigaţie lipsită de erori. Din păcate, ancheta care a fost făcută are lacune care au influenţat negativ finalizarea cazului, de aici şi circul mediatic creat în jurul morţii Mădălinei. Aceste erori pot fi corectate dacă cazul este reanalizat pe baza dovezilor care au fost ignorate la prima investigaţie. Pot dovedi asta”, a mai spus ea. Mihaela Brooks afirmă că în 2010 a intrat în posesia unei părţi importante din dosar şi că a discutat despre asta cu experţi din mai multe domenii. Profilerul afirmă că părinţii Mădălinei Manole au motive întemeiate să ceară redeschiderea cazului, şi asta pentru că anchetatorii nu au reuşit să dovedească că a fost sinucidere sau crimă.

 

Românca a mai declarat că în cazul unui deces prin otrăvire ancheta trebuie să se facă  ca pentru omucidere, şi asta până se stabileşte dacă a fost omor sau sinucidere. Mihaela a vorbit şi despre biletul de adio lăsat de artistă şi spune că  în majoritatea cazurilor, victimele nu lasă astfel de bilete. Mai precizează că dacă există, aceastea sunt analizate pentru a se stabili dacă a fost un bilet autentic sau nu. ”Biletul de adio este cel puţin suspect”, a spus ea.  Potrivit profilerului, Petru Mircea, soţul Mădălinei, a dat puţine detalii anchetatorilor despre poziţia în care a fost găsită artista.

Comentarii Facebook