Joi 2 Aprilie

Reacția MAE în urma atacului de la Munchen: Până acum, printre victime nu se află și români


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă dimineață, că până la acest moment, printre victimele atacului armat de la Munchen nu se află cetățeni români.

''În continuarea informațiilor privind atacul produs în Munchen, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a demarat procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt și cetățeni români. Astfel, conform datelor obținute, până la acest moment, printre victime nu se află cetățeni români'', se arată într-un comunicat al MAE transmis sâmbătă AGERPRES.

Totodată, întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situația o impunea.

''Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, au fost puse la dispoziția acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) și telefonul de urgență al oficiului consular +49 1602087789'', se mai arată în comunicatul MAE.

Comentarii Facebook