Robert Turcescu i-a scris o scrisoare fiicei lui Dan Voiculescu

 

Scrisorile adresate fiicelor par a fi la modă în acest zile. După ce Oana Stancu i-a scris fiicei lui Dan Tapalagă, acum e rândul lui Robert Turcescu să îi scrie Cameliei Voiculescu, fiica mogulului de la Antene.

 

Cameliei Voiculescu

 

Dragă Camelia,

 

Îţi încredinţez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece de pragul maturităţii, iar tatăl tău va ieşi de la Rahova. Îţi scriu ţie, în speranţa că Ilinca lui Dan Tapalagă, alături de mulţi alţi copii vor construi o lume în care să încăpem şi noi, cei care ne-am săturat de voi. Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, copiii noştri buni ne vor îngriji şi ne vor mângâia şi se vor ruga la Dumnezeu să mai stăm puţin alături de ei şi nu de Antena 3. Poate ţie nu-ţi va fi nici atunci ruşine şi nici nu-ţi vor crea nervozitate sau dispreţ momentele de familie cu Gâdea, Badea şi Ciuvică mergînd în şir indian la toaleta istoriei pentru că vezi, aşa e vârstă. Poate că le vei cumpăra tu însăţi mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simţi că îţi strică masa cu prietenii Oana Stancu. Şi poate că în loc s-o trimiţi în colţul uitării, o vei duce la un consult.

 

Camelia,

Tatăl tău a luat o condamnare de zece ani cu executare, dar Antena 3 e încă la vremea poveştilor. Roagă-ţi tatăl să-şi amintească de banii de la Crescent şi de hârtia pe care turna la Securitate aşezând litere după litere. De băncuţele din străinătate prin care a deschis conturi şi de ţepele de la Vitrocim. De verişoara aia a lui pe care a dat-o în gât la Secu. De Seres, de Pantiş şi de Mencinicopschi care au ajuns după gratii din cauza lui. Oare mai au dinţi? Oare nu se înghesuie ei la vorbitor vinerea pentru că l-au ascultat pe Dom' Profesor? Oare se bucură? Sau aşteaptă resemnaţi ziua în care vor vedea iar soarele? Întreabă-l despre privatizarea ICA şi terenurile de la ADS luate cu arendă mică-mică şi cum s-a ales cu ele. Întreabă-l dacă nu cumva adunătura asta de la Antena 3 e reţeta cu care tatăl tău ţi-a făcut ţie fabrică de pâine. Întreabă-l dacă adunătura asta nu are cumva şi nişte împrumuturi de sute de mii de euro luate de la el pe care nu i le vor putea plăti nici în 40 de ani!

 

Camelia,

Şi te mai rog ceva: ai putea, când îi pui aceste întrebări să fie şi Gâdea, Badea şi Ciuvică prin preajma? Iar televizorul ar putea fi oprit? Că doar nici tu n-oi mai fi vreo tinerică să ai atâţia nervi încât să te poţi uita la Sinteză Zilei! Oare despre Dan Constantin crede în sfârşit şi tatăl tău că e indecent să mai fie jurnalist? Că e decuplat, prăfuit şi vai de capul lui obligând o lume întreagă să-l suporte şi să-i asculte hârâitul tot mai obosit? Că doar nu-şi închipuie că mai e ca pe vremea când a devenit activist PCR acum 50 de ani!

 

Camelia,

Îţi doresc ca aceste întrebări să-ţi aducă un tată care să-ţi găsească un bărbat mai puţin şantajist decât cel cu care trăieşti azi!”.

Comentarii Facebook