O profesoară din România a dat în judecată o elevă de clasa a opta, din cauza unui eseu. Ce i-a scris adolescenta



O elevă de clasa a opta, de la un liceu din Iași, s-a ales cu un proces deschis de fosta sa dirigintă. Liliana Bălan, profesoară de română la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, a decis să apeleze la ajutorul instanţei, după ce eleva Teodora Bărceanu i-ar fi adus prejudicii morale.

În această vară, la finalul perioadei gimnaziale, profesoara Bălan a cerut elevilor să realizeze un eseu în care să împărtăşească impresiile acumulate în cei patru ani. Se pare că nu toate părerile au fost uşor de digerat de către profesoară. Teodora a compus un eseu original în care a explicat că-şi respectă diriginta, dar şi-a manifestat o nemulţumire. „O profesoară nu trebuie să fie nutriţionist şi mamă şi poliţist. Eu nu sunt ca alţii să vă pup în c..r”, a scris eleva în eseu. Cadrul didactic s-a simţit lezat, motiv pentru care s-a adresat magistraţilor de la Judecătoria Iaşi cărora le-a cerut să o oblige pe elevă să-i achite daune morale, scrie reporteris.ro.

Totuți, colegii elevei, care acum sunt la un alt liceu, sunt de o altă părere, spunând că aceasta are și tenința de a exagera incidentul.

Am auzit şi noi, la Negruzzi, despre această poveste. Ne-a spus că i-a scris şi ceva pe Facebook. Din ce am auzit, la o şedinţă cu părinţii, profesoara de română a fost înjurată de către tatăl Teodorei. Acum, nu ştiu care e adevărul, poate e o minciună”, a spus un elev de la nou liceu al fetei.

Atât profesoara cât și directorul școlii au refuzat să ofere un punct de vedere privind scandalul iscat.

Comentarii Facebook