Moise Guran crede că FMI a cedat în fața Guvernului Ponta pentru că se anunță o DEMISIE răsunătoare

 

Moise Guran crede că FMI a cedat în negocierile cu Guverul Ponta și a acceptat un deficit mai mare, în urma unor jocuri ale guvernului SUA.

 

La cum s-au desfăşurat lucrurile, bănuiala mea este că un factor extern negocierilor de la Ministerul de Finanţe a fost cel care a schimbat atitudinea celor de la FMI. Finanţatorul principal al FMI este guvernul Statelor Unite şi, cred, de acolo a venit şi lumina verde pentru bugetul României”, scrie jurnalistul pe Biziday.ro.

 

Şi, de aici, intrăm pe tărâmul speculaţiilor, unde orice teorie este posibilă. Americanii puteau cere, de exemplu, o prioritate pentru modernizarea avioanelor F16 ce vor intra în dotarea armatei române, dar bănuiala mea este că preţul plătit pentru ok-ul FMI pe buget, este altul. N-aş exclude din ecuaţie o apropiată retragere a premierului Victor Ponta, caz în care demisia sau demiterea acestuia să fi fost adevăratul motiv pentru care experţii FMI au devenit, atât de brusc, mai cooperanţi în privinţa bugetului", mai scrie Moise Guran.

Comentarii Facebook