Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai și Paște. Angajații români vor beneficia de o vacanță prelungită la începutul lunii mai


Românii vor beneficia de o minivacanță de șase zile, în luna mai, care va include și liberul acordat de 1 Mai – Ziua Muncii. Guvernul a declarat ziua de 2 mai ca fiind liberă, pentru a face punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care va fi pe 3 mai. Astfel, bugetarii vor putea să se bucure de o perioadă mai lungă de relaxare.

Toată lumea își dorește ca de 1 mai și Paște vremea să fie bună pentru a putea petrece din plin. În schimb, vremea poate fi schimbătoare și ne poate oferi ploi și soare pe parcursul aceleași săptămâni. 

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării", a declarat șefa ANM.

Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei, transmisă vineri de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo 1 - 8 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo 8 - 15 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 15 - 22 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 22 - 29 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Comentarii Facebook