Cel mai mare site de torrente din lume a fost închis



După lungi ”bătălii” în care autoritățile anti-piraterie au încercat să închidă cel mai mare site de torrente, serverele The Pirate Bay din Suedia au fost confiscate.


După mai multe schimbări de domenii într-o perioadă de câteva luni, se pare că alegerea Suediei ca destinaţie finală pentru serverele The Pirate Bay nu a fost una foarte inspirată. Faptul că www.thepiratebay.org este inaccesibil astăzi se datorează poliţiei suedeze care, printr-un raid realizat în ultimele 24 de ore, a confiscat toate echipamentele din spatele popularului website de torrent, scrie playtech.ro.

”A avut loc o intervenţie asupra unei camere cu servere din Greater Sockholm. Aceasta a fost realizată în conexiune cu încălcarea legii copyright-ului.”, a anunțat directorul departamentului poliţiei naţionale pentru aplicarea legislaţiei pentru protecţia dreptului de autor, Paul Pinter.

Totuși, TPB se pare că nu mai era ce a fost odată nici măcar în ochii co-fondatorului acestuia, Peter Sunde, care a scris un articol pe blogul său în care recunoaște că nu îi pasă foarte mult că s-a închis site-ul.

Sunde spune că nu este mulțumit de ceea ce a devenit site-ul în ultima perioadă, precizând că ”este urât, plin de bug-uri, coduri vechi și design învechit”.


Comentarii Facebook