Cum se va face impozitarea bacșișurilor în România

 

Impozitarea bacșișurilor îi va afecta în special pe angajații cel mai prost plătiți din România, cei din hoteluri și restaurante.

 

Statul le va lua un impozit de 16% din banii primiți de la clienți.

 

INS arată că angajații din hoteluri și restaurante au un salariu sub 1.000 de lei, în timp ce salariul mediu pe economie este de 1.731 lei.

 

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, crede că prin această impozitare statul va obține sub 300 de milioane de lei la buget.

 

Niciodată nu o să putem reglementa, dacă cineva se aşteaptă la acest lucru, toate posibilele speţe. Auzeam vizavi de, nu ştiu, taximetrişti să spunem, nemulţumiţi că o astfel de abordare există. În primul rând, ANAF nu a fost niciodată să verifice sau să controleze taximetrişti, cei care lucrează în serviciile de catering, care livrează acasă mâncare şi alte astfel de situaţii, dar din păcate noi în România căutăm fiecare chichiţă şi punem în umbră partea bună a unui act normativ pe astfel de motive”, a spus Eugen Teodorovici.

 

Sumele lăsate bacșiș vor fi înregistrate separat pe bonul fiscal și înregistrate în casa de marcat. Petru această operațiune nu trebuie cumpărate noi case de marcat, fiind necesară numai adăugarea unei operaţiuni în plus.

Comentarii Facebook