Diferența halucinantă de preț, pentru același produs într-un magazin din România și unul din Anglia: ,,Salarii de 3 ori mai mici și prețuri duble!”


Un român care locuiește în marea Britanie a dezvăluit cât costă un iepuraș de ciocolată într-un magazin din Marea Britanie. Acesta a realizat o fotografie cu prețul figurinei de ciocolată, într-un magazin Costco din orașul britanic Oxford, și a atașat o fotografie cu același produs dintr-un magazin din România. 

Postarea Românului a devenit rapid virală pe internet, oamenii fiind șocați de diferența de preț între cele două țări, potrivit Adevarul.ro.

Produsul, care este identic ca greutate și producător, costă 5 lire în UK, adică 29.06 lei la reducere folosind un cupon, sau 6 lire sau 34.87 lei, la preț întreg în Anglia. 

În România prețul produsului este de 56,99 lei. 

„Pentru că postarea mea a devenit virală, ce-i drept din greșeală, îmi cer scuze marilor lanțuri de magazine ce vin cu oferte extraordinare pentru România. V-am stricat combinațiile, nesătuilor!”, a declarat Mihai Andrei Tudose, autorul postării. 

În prezent, salariul minim brut în România este de 3.300 de lei pentru o lună de muncă. 

În UK, de la data de 1 aprilie 2024, salariul minim național pentru cei care au împlinit vârsta de 21 de ani, este de 11,44 lire pe oră, ceea ce calculat la o săptămână de 40 de ore de muncă, atinge suma de 1.830 de lire pentru 4 săptămâni de muncă, adică 10.635 de lei. 

Astfel, deși câștigăm de 3 ori mai puțini bani, prețurile la unele produse sunt aproape duble. 

Comentariile românilor nu au întârziat, cei mai mulți fiind furioși pe situația din țară. 

,,Ce este de mirare, așa a fost dintotdeauna! Salarii de 3 ori mai mici și preturi duble! Dar nu e nimeni vinovat decât noi cei care stăm nepăsători și nu facem nimic pentru binele nostru”

,,Preturile la unele lucruri sunt duble față de UK și salariile sunt un sfert din salariul din UK, cat făceam în Ro într-o lună aici fac într-o săptămână deci despre ce vorbim”

,,Da,dar in România au fundițe roșii... glumesc. E o nebunie totală”

„Un euro costă un iepuraș în Franta dacă cumperi 3 și 1,50 dacă cumperi unul! Fură românii.”  

,,România a devenit un lux”, au fost doar câteva din comentariile românilor. 

Screenshot 2024-04-11 112909.png

Foto: Anuntul UK/ Mihai Andrei Tudose


Comentarii Facebook