Bechtel si firma turca Enka, profit anual de 150 de milioane de lei din Autostrada Transilvania - VEZI VIDEO


Compania americana Bechtel si firma Enka Construction and Development, principalul subcontractor al Autostrazii Transilvania, au realizat in 2009 un profit de aproape 150 de milioane de euro.

"Compania Bechtel International avut o cifra de afaceri de 580 de milioane de lei din care profit de 74 de milioane de lei. Enka Construction and Development este o alta firma, dar singura diferenta este ca Bechtel ava 2.377 de angajati, iar Enka 4 angajati. Cifra de afaceri a firmei turcesti a fost de 623 de milioane de lei, iar profitul a fost de 74 de milioane de lei", a declarat Mihai Lup, liderul Sindicatului Transilvania din cadrul Autostrazii Transilvania.  

Reprezentantii sindicalistilor sustin ca Bechtel nu poate spune ca nu are bani pentru a plati salariile angajatilor.

"In momentul in care spui ca nu ai bani sa sustii oamenii acestia, iar datele oficiale arata acest lucru inseamna ca cineva minte", a mai afirmat Mihai Lup.

Firma Bechtel a anuntat ca va disponibiliza 832 de muncitori din cei 1.050 pe care ii are pe santierele Autostrazii Transilvania, deoarece nu mai are finantare de la Guvern pentru acest proiect.

Comentarii Facebook