Cluj: Piața Unirii se va numi Piața Charlie Chaplin, iar Bulevardul Eroilor - B-dul Stan și Bran - FOTO

 

Cinci străzi și piețe din Cluj-Napoca își schimbă numele pe durata Festivalului Comedy Cluj.

 

Este vorba despre Piața Muzeului, Bulevardul Eroilor, Piața Unirii, Piața Mihai Viteazul și Strada Universității, care vor purta numele clasicilor comediei: Charlie Chaplin, Stan și Bran, Buster Keaton, Monty Python și Pantera Roz.

 

Piața Unirii a devenit Piața Charlie Chaplin, iar Stan și Bran redenumesc Bulevardul Eroilor din Cluj. 

 

Faimos pentru ușurința cu care pășea sau sărea din tren, Buster Keaton a debutat la vârsta de 3 ani în vodeviluri alături de părinții săi. Jocul de scenă era deseori destul de periculos pentru puștiul Buster care era aruncat precum mingea în public. A deprins rapid trucurile de a se feri. A fost poreclit “băiatul care nu se rănește niciodată”. Keaton a realizat zeci de scurtmetraje, 14 producții de lungmetraj și a lucrat ca scenarist neoficial al fraților Marx. Buster Keaton redenumește Piața Mihai Viteazul din centrul Clujului. 

 

Piața Muzeului poartă numele celebrului grup de comedianți britanici, Monty Python, care a revoluționat comedia așa cum Beatles a influențat fundamental istoria muzicii.

 

Strada Universității a devenit Strada Pantera Roz, personajul fictiv asociat cu detectivul francez Jacques Clouseau obsedat de prinderea unui hoț de giuvaiere.

 

Comedy Cluj (10 – 19 octombrie) prezintă publicului peste 147 de proiecții în 10 zile. 192 de filme din 38 de țări, de pe 4 continente. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival. 

Comentarii Facebook