Clujul, Delta Dunării și alte zone din România promovate de Travel Channel



Travel Channel va lansa o miniserie de șase episoane a câte 30 de minute, "Food and Wine Adventures: Romania", în care vor fi promovate mai multe zone din românia, precum Delta Dunării, Cluj-Napoca, Brașov sau București.

Noua serie de documentare "Food and Wine Adventures: Romania" va fi difuzată în prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisă şi în România.

"Este un program despre mâncarea şi vinul românesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscută prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, şi Olivier Magny, un expert în vinuri din Paris", a declarat pentru MEDIAFAX producătorul Eoin O'Shea.

Spre deosebire de ”Wild Carpathia”, care promova România prin intermediul unor personalități precum prinţul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta şi Ivan Patzaichin, noua serie va pune accentul pe ”oamenii din spatele cortinei”.

"Încercăm să facem cunoscuţi în această serie oamenii din spatele cortinei. Am încercat pe cât posibil să căutăm lucrurile ascunse şi oamenii de zi cu zi", a explicat producătorul Eoin O'Shea.

Echipa a filmat timp de aproximativ patru săptămâni în şase zone din România (Constanţa - Delta Dunării, Braşov, Baia Mare, Arad, Cluj-Napoca şi Bucureşti), urmând să încheie filmările vineri seară în Centrul Vechi din Bucureşti.

La Cluj-Napoca, Jenny Powell a preparat mâncăruri tradiționale alături de un bucătar local, iar Olever Magny a vizitat o mică fabrică de bere şi a testat bere proaspăt preparată.

Cei doi prezentatori s-au declarat extrem de încântați de România și de mâncarea tradițională.

"Oamenii îşi cultivă produsele pe care le folosesc în mâncare, pe care o fac singuri. Produsele sunt proaspete, autentice. Acest lucru nu prea se întâmplă mai ales în locul din care provin. Sper să nu pierdeţi toate aceste lucruri, aici în România. Este minunat. Este vorba despre mâncare reală, proaspătă. Este reconfortant să vezi toate aceste lucruri. Am fost în casele oamenilor, în curţile lor, în fermele lor. Este un privilegiu că am putut să fac toate aceste lucruri", a spus Jenny Powell.

De asemenea, Olivier Magny a recunoscut că a rămas plăcut surprins de calitatea vinurilor românești.

"Nivelul acestora este mai ridicat decât am anticipat. Cred că este un loc nedescoperit pentru oamenii din Europa de Vest. Nimeni nu bea vin românesc, nimeni nu cunoaşte nimic despre vinurile româneşti. Cred că sunt multe lucruri de aflat şi de descoperit de către entuziaşti şi am fost foarte impresionat că după perioada comunistă a fost o reală provocare pentru producătorii de vin să realizeze tranziţia la noile standarde. Am fost surprins în mod plăcut (...). Şi ne-a plăcut mâncarea, am fost impresionaţi de gustul şi de calitatea produselor, ceea ce nu este foarte uşor de obţinut în locurile de unde venim noi. Mâncarea are gust de mâncare", a mai spus Olivier Magny.

Comentarii Facebook