Dezbatere publică în Baciu în scadalul Fany - RATUC: ”Privatul circulă GOL, iar în RATUC e plin”

 

Localnicii din Baciu sunt chemați de la ora 17.00, la căminul cultural, pentru a spune dacă vor să circule cu autobuzele RATUC sau cu cele ale Fany.

 

Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, a declarat că oamenii sunt chemați să aleagă, dacă vor să circule cu firma privată sau cu autobuzele Companiei de Transportul Călători Cluj-Napoca (fosta RATUC).

 

La ședință va participa și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Vreau să detensionăm situația. Fany amenință cu plângeri penale RATUC, pentru că ar intra pe ruta pe care firma privată a câștigat-o la licitație. Noi vedem care este rezultatul. În acest moment, cele 54 de curse Fany din Baciu circulă absolut goale, iar autobuzele RATUC sunt pline de oameni”, a declarat Florin Mureșan.

 

Primarul a mai spus că a creat o rută paralelă prin Baciu pentru linia 31b a Companiei de Transportul Călători Cluj-Napoca (fosta RATUC). ”Ruta merge acum printre blocuri și este spre avantajul oamenilor. Oricum există o suprapunere cu ruta câștigată de Fany, iar eu vreau ca oamenii să vină și să voteze. Eu nu mă împotrivesc să rămână ambele societăți de transport, dar nu sunt de acord ca RATUC să nu mai facă transport la noi”, a mai spus Mureșan.

 

Edilul a precizat că avantajul este net în favoarea Companiei de Transportul Călători Cluj-Napoca (fosta RATUC), care are abonamente mai ieftine. ”Pe Fany abonamentul este de 120 de lei, iar pe RATUC 84 de lei. Eu vreau ca oamenii să aibă oferta aceasta, pentru că este normal ca oamenii să aibă de unde să aleagă”, a mai afirmat primarul.

 

Lovitură pentru FANY venită din Florești! RATUC va folosi rute paralele

Comentarii Facebook