Lovitură pentru FANY venită din Florești! RATUC va folosi rute paralele

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a pregătit patru trasee paralele cu cele ale Fany și le va preda Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. 

 

Va trebui să încerc să le fac pe plac floreștenilor și oamenilor care își doresc serviciile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, fosta RATUC. Am avut o discuție cu domnul director Liviu Neag și vom crea niște linii de transport în paralel.  

 

Este unica și singura variantă în care consiliile locale din cele 7 localități ale zonei metropolitane să aibă un cuvânt. Eu nu sunt împotriva unui întreprinzător privat. Respect munca și eforturile, dar dacă vii și pui un monopol în mâna unui privat noi nu îl mai putem trage la răspundere. Nu ne-a întrebat nimeni nici de frecvențele de transport, nici de stații. Acum vine omul și îmi spune că face 700 de metri până la stația Fany, iar eu nu am ce să fac”, a precizat primarul Horia Șulea.

 

Cele patru trasee paralele sunt pe drumuri comunale și nu se vor interfera cu traseul Fany. ”Am stabilit patru trasee, dintre care trei în Florești și unul pentru Luna de Sus. Pentru Tăuți nu putem face nimic pentru că acolo traseul se suprapune cu cel al Fany. Ironic sau nu, Tăuțiul este câștigat, dar acolo nu circulă niciun autobuz. Transportatorul se duce numai unde îi convine”, a mai acuzat Horia Șulea.

 

Primarul a spus că aceasta ar fi singura soluție pentru a acorda subvenții de la bugetul local. ”În 2013 am acordat subvenții numai pentru elevi și studenți pe autobuzele Fany. Am plătit 900.000 de lei, dar pentru pensionari nu am mai avut bani. Le-am promis că din 2014 intră și pensionarii, dar încă nu s-a putut pentru că tot Fany e în comună”, a mai spus Șulea.

 

Primarul a precizat că din subvenția acordată Fany ar fi putut cumpăra 10 autobuze și acoperi transportul în Florești, Tăuți și Luna de Sus.

Comentarii Facebook