Duminica 28 Aprilie

Locuintele ANL vor putea fi cumparate sub pretul pietei de chiriasi

Chiriasii ANL isi vor putea cumpara locuintele sunt pretul pietei. Ministerul Dezvoltarii are in lucru un proiect de lege in baza caruia pentru un apartament cu 2 camere chiriasii vor plati cel mult 27.000 de euro.

Proiectul va fi dezbatut saptamana viitoare in Guvern si daca va fi adoptat locuintele ANL vor putea fi cumparate la preturi mai mici decat cele care sunt acum pe piata. O garsoniera va costa 19.000 de euri, un apartament cu doua camere 27.000 euro si unul cu 3 camera cel mult 36.000 de euro.

Elena Udrea a declarat ca apartamente ar putea fi cumparate prin programul Prima Casa. "Dorinta noastra a fost ca cei care au posibilitatea si indeplinesc conditiile ANL sa poate sa acceseze programul Prima Casa. Reducem termenul de trei ani pentru cei care stau in aceste case astazi si doresc sa le cumpere", a mai spus ministrul Dezvoltarii Regionale.

Elena Udrea isi propune sa vanda 20.000 de locuinte ANL si sa obtina un profit pentru bugetul de stat de 500 de milioane de euro. Apartamentele cumparate vor putea fi vandute abia dupa cinci ani de la achizitie.

Preturi apartamente ANL:

- garsoniera - 19.140 euro

- apartament 2 camere - 26.950 euro

- apartament 3 camere - 36.014 euro

Comentarii Facebook