Cresteri "false" ale tranzactiilor imobiliare la Cluj, in prima luna a anului

Tranzactiile imobiliare in prima luna a anului 2010 au crescut cu 36 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea este una falsa, deoarece este vorba de apartamentele construite in 2008 si care acum sunt intabulate.

Analistii imobiliari spun ca patronii ansamblurilor imobiliare din Cluj-Napoca au fost presati de cumparatori sa definitiveze actele pentru inscrierea locuintelor in cartea funciara. In aceasta situatie sunt ansamblurile Colina Park, Iris sau imobilele ridicate in cartierul Buna Ziua.

Oficiul de Cadastru Cluj a anuntat ca in prima luna a anului 1664 de clujeni au cerut intabularea unui apartament, fata de doar 1226 in luna ianuarie 2009.

Numarul cererilor de scoatere a terenurilor din circuitul agricol este insa mai mic cu 76 la suta fata de luna ianuarie 2009. Au fost depuse doar 8 astfel de solicitari in prima luna a anului, iar suprafata vizata nu este nici macar de o jumatate de hectar. Analistii imobiliari sustin ca pana cand piata creditelor nu se va debloca, nici constructorii nu isi vor relua activitatea.

Fata de luna ianuarie 2008, cand au fost depuse 76 de cereri de scoatere a unor terenuri din circuitul agricol, scaderea este si mai prapastioasa si analistii cred ca se va adanci pentru ca nimeni nu mai are bani pentru a construi nimic.

Comentarii Facebook