Micii clujeni își dezvoltă abilitățile creative alături de Galeria ,,Fosta Cora”! Ateliere, educație și voie bună


Primul dezvoltator imobiliar de clădiri rezidențiale verzi din Transilvania, Studium Green, susține educația nonformală din Cluj, prin implicarea în organizarea și sprijinirea unor ateliere și evenimente pentru comunitatea locală. 

Evenimentele susținute de Studium Green sunt organizate în colaborare cu asociații și ong-uri și se adresează copiilor, tinerilor dar și adulților, având în vedere educația la orice vârstă, cultura, cunoașterea și promovarea tradițiilor. 

Un astfel de eveniment a fost și cel de vineri, 26 aprilie 2024, organizat de Asociația Alegria și Galeria comercială ,,Fosta Cora”, spațiu deținut de Cluj Napoca Estate, companie a grupului Studium Green.

Asociatia Alegria (26 Aprilie)-130.jpg

Fiind desfășurat în preajma sărbătorilor Pascale, evenimentul a avut o temă specifică, ,,Vânătoarea ouălor de Paște”. 

Aproape 60 de copii, însoțiți de părinți și bunici s-au strâns la galeria ,,Fosta Cora”, spațiu deja cunoscut de cei mici și părinți datorită numeroaselor activități organizate aici, pentru aproape două ore de distracție, educație prin artă și voie bună. 

În timp ce copiii s-au relaxat și și-au dezvoltat abilitățile artistice, activitatea le-a oferit adulților șansa de a-și face cumpăraturile în liniște în cadrul magazinelor din galerie, cei mici fiind supravegheați de cei 10 voluntari și cei 2 coordonatori. 

Copiii au avut ocazia să socializeze și să lucreze în echipă la primul joc organizat în cadrul evenimentului, cel de căutare al ouălor de Paște. 

Activitățile în echipă au continuat și în partea artistică a evenimentului și anume decoratul ouălor “gigant“ de Paște. 

Asociatia Alegria (26 Aprilie)-190.jpg

Programul s-a încheiat cu o activitate DIY, unde copiii au realizat o decorațiune frumoasă pentru masa de Paște folosind diferite materiale și figurine în miniatură.

Ouăle „gigant“ create de copii în cadrul evenimentului au rămas la Galeria comercială ,,Fosta Cora”, fiind folosite pentru a completa arcada de flori din galerie. 

Astfel, cei mici, dar și însoțitorii lor, au ocazia să-și admire munca de fiecare dată când revin în cadrul centrului comercial, loc în care sunt expuse și alte creații de la evenimentele anterioare la care au participat. 

Asociatia Alegria (26 Aprilie)-206.jpg

Galeria comercială ,,Fosta Cora” se implică activ în crearea unui spațiu comunitar. În cadrul galeriei sunt organizate periodic evenimente destinate copiilor, dar și adulților, oferindu-le celor din comunitatea locală un loc în care pot să se întâlnească pentru activități educative sau de recreere. 

,,Asociația Alegria este un ONG care deja a împlinit 10 ani de activitate, facem activități extra-școlare care sunt complementare activităților din sistemul de învățământ. Asociația funcționează în mare parte pe bază de voluntariat, iar evenimentele sunt susținute de companii care înțeleg ceea ce facem, cum este Studium Green”, a declarat președinta asociației Alegria, Delia Matei.

Studium Green este primul dezvoltator de locuințe verzi din Transilvania, cu o experiență de 20 de ani în domeniul construcțiilor. Fiind membru al Romania Green Building Council (RoGbc), compania se dedică construirii imobilelor sustenabile și eficiente energetic fără a sacrifica însă confortul și calitatea. 

Pe lângă dezvoltarea unor spații de locuit durabile și prietenoase cu mediul, Studium Green sprijină și crearea unor spații comunitare dedicate tuturor clujenilor. 

Asociatia Alegria (26 Aprilie)-243.jpg

Comentarii Facebook