Spitalul Militar Cluj oferă noi informații despre starea lui Florin Piersic: Actorul s-a infectat cu stafilococ auriu, înainte de internare!


Spitalul Militar Cluj vine cu noi informații referitoare la starea Florin Piersic, declarând că actorul s-a infectat cu stafilococ auriu, înainte de internare. Această declarație vine după ce în spațiul public au apărut informații cum că actorul clujean s-ar fi infectat în spital.

Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei.

Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic”, au arătat reprezentanții Spitalului Militar Cluj, care au menționat că aceste precizări sunt făcute cu acordul actorului și al familiei acestuia.

Mai mult, reprezentanții spitalului mai spun că încă de la prezentare s-au recoltat hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu.

Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.

Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie.

Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București”, au mai arătat reprezentanții spitalului.

În ultimele săptămâni, Florin Piersic a fost supus la două intervenții chirurgicale, prima având loc în prima zi de Paște la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, fiind vorba despre extragerea sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac. 

De asemenea, în data de 9 mai, actorul clujean a trebuit să treacă prin cea de-a doua intervenție chirurgicală, cea de îndepărtare a protezei de la genunchi, de unde a pornit infecția generalizată, la Spitalul de Ortopedie „Foișor” din București. 

La cei 88 de ani ai săi, Florin Piersic a reușit să treacă de cele două operații, începând recuperarea medicală. 

Comentarii Facebook