De râs și de plâns. Presa din Cluj, invitată la „ceremonia de spargere a solului” pentru Spitalul Regional de Urgență


Populismul politicienilor nu mai are margini! Presa din Cluj a fost invitată sâmbătă să participe la „ceremonia de spargere a solului” pentru amplasamentul Spitalului Regional de Urgență Cluj. 

Spitalul Regional de Urgență, promis de politicieni de aproape 15 ani, a fost predat constructorului, în aprilie 2024. Atunci autoritățile anunțau că acesta va lucra în special pe timp de noapte, pentru eficientizarea operațiunilor și reducerea disconfortului în trafic.

Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, la rândul ei printr-o firmă de marketing, a chemat ziariștii la „ceremonia de spargere a solului”. Cu alte cuvinte, autoritățile vor mediatizarea momentului în care se sapă groapa propriu-zisă pentru piatra de temelie a spitalului.

in.jpeg

Noul Spital Regional de Urgență Cluj va înlocui și prelua serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență 

Cu excepția a două departamente de ginecologie și obstetrică care, potrivit Master Planului Regional pentru Servicii de Sănătate pentru Regiunea de Nord-Vest, vor rămâne în locația lor actuală, Noul Spital Regional de Urgență Cluj va înlocui și prelua serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență.  Obiectivul va prelua, de asemenea, și un număr de servicii medicale terțiare din alte spitale din Cluj.

Cum va arăta Noul Spital Regional de Urgență Cluj

Unitatea sanitară va avea șapte niveluri: subsol, parter și cinci etaje. Spitalul va deservi regiunea de nord-vest a țării și va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare. Conform studiului de fezabilitate, suprafața construită va fi de 151.891 mp, cu o amprentă la sol de 28.883 mp. 

Comentarii Facebook