Andrei Marga, acuzat ca o sustine la functia de rector pe Cristina Ciumas si foloseste un limbaj "sub standard"


Profesorul Decebal-Radu Ciurchea, candidat la functia de rector, sustine ca Andrei Marga o sustine pe Cristina Ciumas, dar ca limbajul utilizat pentru a-i ataca pe ceilalti candidati este "sub standard".

"Desi este evident ca el incearca, dansul incearca sa favorizeze un candidat, care prin opera stiintifica pare sa fie domana Ciumar, limbajul folosit este inacceptabil, este sub standard. Este o provocare la pamflet", a declarat Decebal-Radu Ciurchea in emisiunea Stiri de Cluj LIVE. Vezi AICI intreaga emisiune.

Candidatul la functia de rector a facut referire la declaratia publica a profesorului Andrei Marga din data de 2 februarie: "Sunt dator sa amintesc ca - prin lege si prin reglementarile ce adesea exced legea, ale ministerului educatiei - vin pe scena persoane care au fost dovedite in incercari de frauda, care au dus acasa programe sau au incercat sa plaseze aparatura scumpa in familie, persoane care au fost instrumentate de firme sau servicii oculte de diferite proveniente. Vin pe scena persoane vizibil nepregatite pentru aceste functii, care-si cauta alte suporturi. Se poate observa usor, de catre cititorul competent, ca programele acelor persoane sunt pline de confuzii conceptuale. Se confunda, de pilda, universitatea cu o alianta civica, se confunda contributia stiintifica cu publicarea de articole, se confunda informatia de mult consacrata cu cultura institutionala, se confunda opinii neinformate cu libertatea de gandire, se confunda exprimarea civica cu politizarea".

Decebal Radu Ciurchea a anuntat ca i-a facut plangere la Ministerul Educatiei rectorului Andrei Marga si ii cere despagubiri de 100.000 de euro pentru denigrare. "Plangerea mea era adresata Ministerului si a fost inregistrata", a spus Ciurchea. Anuntat ca Andrei Marga nu stia de aceasta plangere si ca nu il cunoaste, Decebal Radu Ciurchea a declarat ca: "Domnul Marga statea via-a-vis de maica-mea la Consiliu, cand era el tanar", lasand sa se inteleaga ca il stie foarte bine.

 

Decebal Radu Ciurchea, candidat la functia de rector: UBB Cluj este pe locul 800 in lume, sub Universitatea din Iasi VIDEO

Comentarii Facebook