Investitie de 4 milioane de euro la Institutul Regional de Gastroenterologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj


Institutul Regional de Gastroenterologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj intentioneaza sa lanseze in 2012 lucrari importante de reparatii si refacere a instalatilor sanitare si termice.

Conducerea Institutului a solicitat o cerere de oferte pentru lucrari de reparatii generale si de renovare, investitia urmand sa se ridice la 15.840.000,00 RON, anunta rolicitatii.ro.

Data limita de depunere a ofertelor este 29 februarie, iar deschiderea lor se va face in aceeasi zi la ora 9.30.

Finantarea investitiei se va face din fonduri bugetare.

Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie de la Cluj a fost inaugurat in 15 mai 2011, iar medicii au promis ca in circa trei ani vor efectua primele transplanturi hepatice si pancreatice.

Mihai Mlesnite, managerului Institutului, a spus ca prin aceasta inaugurare sunt recunoscute meritele chirurgilor clujeni si a Spitalului Clinic "Octavian Fodor", specializat in gastroenterologie si hepatologie.

"Infiintarea Institutului regional de gastroenterologie si hepatologie 'Octavian Fodor', primul de acest fel din Romania, este recunoasterea a ceea ce s-a facut in ultimii ani in domeniul gastroenterologiei si hepatologiei, a traditiei de la Cluj. Planurile noastre sunt legate de a continua performanta care exista in momentul de fata, pe partea de endoscopie, de imagistica-ecografie, chirurgie, si dorim sa ajungem in trei-patru ani si la realizarea de transplanturi pancreatice si hepatice. De asemenea, mizam si pe un nucleu puternic de cercetare, si pe dezvoltarea unui bloc operator si a unei sectii de Terapie Intensiva", a declarat Mihai Mlesnite.

Finantarea acestui Institut va fi asigurata din fonduri de la CJAS, dar si de la Ministerul. "Vom avea nevoie anual de un buget de circa 35 de milioane de lei si astfel vom putea trata in jur de 20.000 de pacienti. Finantarea va fi din mai multe surse: Casa de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii si autoritatile locale", a mai spus Mihai Mlesnita.

Institutul a fost creat prin unirea Clinicilor Medicala III si Chirurgie III, specializate in gastroenterologie, hepatologie si chirurgie digestiva.

Comentarii Facebook