Decebal Radu Ciurchea, candidat la functia de rector: UBB Cluj este pe locul 800 in lume, sub Universitatea din Iasi VIDEO


Profesorul Decebal Radu Ciurchea, candidat la functia de rector al UBB Cluj, sustine ca este inadmisibil ca univeritatea sa fi, potrivit unor studii, pe locul 800 in lume, in timp ce alte institutii din Romania sunt mai sus.

daca va fi ales rector, Decebal Radu Ciurchea isi propune in primul rand sa evalueze raportul intocmit de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), care plasa UBB Cluj in topul universitatilor din Romania.

"Trebuie sa vedem care este raportul de evaluare ARACIS si sa vedem cum stam pentru ca noi avem niste obligatii. Daca tot am schimbat legea (n.red. educatiei) si suntem in categoria A, avem niste obligatii. Noi ca si elita nu putem sa ne complacem intr-o situatie neclara. Deocamdata lucrurile sunt destul de neclare, sunt prea triumfaliste rapoartele pe care le-am auzit. Eu vreau sa vad raportul ARACIS in functie de specializarile si de datele care se refera la registrul european, fara triumfalisme si initiative locale", a declarat profesorul Ciurchea la emisiunea Stiri de Cluj LIVE. Vezi AICI intreaga emisiune.

Candidatul la functia de rector al UBB Cluj a adaugat ca sunt probleme la UBB Cluj "peste tot". "Nu prea cred ca acesta este un raport realist al situatiei. Eu vreau sa vad care sunt datele concrete. Acest raport al ARACIS costa bani. La fel de bine inainte de a intelege prima masura ar trebui sa ne uitam la rapoartele de la webometrics, care sunt gratis inainte de apela la o agentie europeana, cum e si ARACIS. Daca ne uitam pe webometrics, UBB nu sta chiar atat de bine. Colegii nostri de la Iasi s-au conformat, au facut ceea ce trebuie. Ei sunt pe locul 530, noi pe 800. Din cate evaluez eu pozitia pe care o merita elita culturala a orasului este pozitia 200. Eu 200 vreau si nu 500, si nici nu vreau sa o asa mare diferenta fata de colegii de la Iasi", a mai explicat profesorul Decebal Radu Ciurchea.

Conform webometrics.info, cea mai bine plasata universitate din Romania este cea de la Iasi, locul 538, in timp ce UBB Cluj este numai pe locul 774.

 

Vezi AICI topul!


Comentarii Facebook