Vezi din ce organizatie fac parte maghiarii care protesteaza in Cluj de cateva zile VIDEO


Tinerii maghiari care protesteaza in Cluj-Napoca de cateva zile si il vizeaza pe primarul Sorin Apostu fac parte dintr-o organizatie recunoscuta de liderii UDMR.

Forumul tinerilor maghiari din Cluj a organizat sambata, 11 iunie, un protest la Gala de decernare a premiilor TIFF 2011. Circa 30 de tineri i-au aratat atunci cartonasul rosu primarului Sorin Apostu.

Marti, 14 iunie, la sedinta Consiliului Local, tinerii si-au facut din nou aparitia imbracati cu tricouri albe imprimate cu statuia lui Matei Corvin.

"Forumul Tinerilor din Cluj a organizat mai multe manifestari in Cluj, in ultima saptamana, impotriva primarului Sorin Apostu. Vrem sa trimitem inca o data cartonas rosu domnului primar pentru ca nu actioneaza sa ridice placheta cu inscriptia domnului Nicolae Iorga si vrea sa amendeze Uniunea Democrata Maghiara din Romania pentru ca a amplasat afise in limba maghiara si a afirmat ca limba maghiara este o limba straina. Dupa parerea noastra ca in 2020 sa avem Capitala Culturala in Cluj atunci trebuie sa luam decizii, sa fim responsabili si sa acceptam ca sa fim un oras multicultural in care nu numai 79% sunt cetateni cu drepturi depline, ci si ceilalti 21% care sunt minoritatile nationale acceptate de lege", a declarat Deac Ferent, presedintele Forumului Tinerilor Maghiari din Cluj.

 

Alaturi de tinerii maghiari, si consilierii locali UDMR au protestat parasind sedinta deliberativului local, dar nu inainte de a-i cere primarului Sorin Apostu sa indeparteze placuta lui Nicolae Iorga din fata statuii lui Matei Corvin

 

 

Vezi si...

Protest maghiar in Consiliul Local! UDMR a parasit sala de sedinte alaturi de un grup de tineri maghiari VIDEO si FOTO

Protest UDMR in Consiliul Local: Ungurii vor sa rupa coalitia locala cu PDL - VIDEO

Comentarii Facebook