Protest maghiar in Consiliul Local! UDMR a parasit sala de sedinte alaturi de un grup de tineri maghiari VIDEO si FOTO

 

Consilierii UDMR Cluj au parasit sedinta Consiliului Local in semn de protest fata de amplasarea in fata statuii lui Matei Corvin a placutei lui Nicolae Iorga. In sala de sedinte a protestat si un grup de tineri maghiari.

 

Ultimii au intrat in sala de sticla a Primariei Cluj-Napoca in jurul orei 14.50, purtand tricouri albe pe care era imprimata statuia lui Matei Corvin.

 

Imediat dupa inceperea sedintei Consiliului Local, reprezentantii UDMR au anuntat ca parasesc sala in semn de protest. "Nu este admisibil ce se intampla. A fost amplasata placuta lui Nicolae Iorga in fata statuii lui Matei Corvin si au fost indepartate placutele multilingve de la intrarile din oras. Cerem remedierea acestor probleme care nemultumesc comunitatea maghiara din Cluj", a declarat consilierul UDMR, Csomo Botond.

 

 Consilieri locali UDMR au anuntat ca din cauza acestor probleme urmeaza sa propuna ruperea coalitiei cu PDL la nivel local. Intrebat daca este posibil sa isi dea demisia, viceprimarul Laszlo Attila a declarat ca "este posibil sa faca asa ceva. Inca nu m-am gandit. Vom propune ruperea coalitiei din cauza acestor neintelegeri".

Comentarii Facebook