Protest UDMR in Consiliul Local: Ungurii vor sa rupa coalitia locala cu PDL - VIDEO

 

Consilierii locali UDMR Cluj au anuntat ca vor propune ruperea coalitiei locale cu PDL din cauza placutei lui Nicolae Iorga care a fost amplasata de Primarie in fata statuii lui Matei Corvin.

"Pot sa va spun ca in aceste conditii trebuie sa ne gandim si la viitorul coalitiei locale. Nu stiu ce rost mai are sa fim daca din partea partenerilor nostri de coalitie avem astfel de surprize. Au pus peste noapte o placuta care inseamna continuarea politicii lui Gheorghe Funar. Nu stiu daca mai are rost sa razbim in aceasta situatie", a spus conislierul local Csomo Botond.

Acesta l-a acuzat pe primarul Sorin Apostu de faptul ca agita spiritele.

"Acea placuta a fost amplasata ilegal si acest fapt reprezinta asumarea publica a politicii publice a lui Funar. In 1992, Funar a amplasat tot ilegal acea placuta cu scopul de a crea tensiuni interetnice. Noi am crezut ca am depasit aceasta situatie la Cluj, dar se pare ca nu pentru ca unii politicieni fiind miza electorala iarasi scot cartea maghiara. Speram ca Primaria sa intre in legalitate si sa nu mai fie acea placuta acolo", a declarat Csomo Botond, consilier local UDMR.

Alaturi de consilierii maghiari a parasit sala si viceprimarul UDMR, Laszlo Attila. "Am parasit sala in semn de solidaritate cu colegii mei. Pe mine l-a delegat UDMR -ul ca sa devin viceprimar al acestui municipiu si cred ca asa este normal, Atunci cand luam o decizie trebuie sa fim solidari cu acea decizie. Nu m-am gandit sa imi dau demisia, dar cred ca ar fi mult mai important sa intram in legalitate", a declarat Lazslo Attila.

 

Vezi si...

Protest maghiar in Consiliul Local! UDMR a parasit sala de sedinte alaturi de un grup de tineri maghiari VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook