Uioreanu e dispus să îi ”vândă” lui Emil Boc stadionul Cluj Arena. Vezi câți bani cere

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, ar fi dispus să îi cedeze lui Emil Boc stadionul Cluj Arena, dar numai cotra cost.

 

La această dată deliberativul judeţean, prin SC Cluj Arena SA, administrează baza sportivă şi permite echipei Universitatea Cluj să-şi joace meciurile din campionat aici, în pofida faptului că datoria clubului către instituţia noastră este una deloc neglijabilă. Problema Cluj Arena nu este legată de administrare, ci de datoriile pe care gruparea sportivă, al cărei acţionar este şi Consiliul local Cluj-Napoca, le are pentru meciurile deja jucate pe stadion. Prin urmare, considerăm că în loc să avanseze soluţii fanteziste, domnul primar ar trebui să vireze în conturile SC Cluj Arena SA fondurile pe care s-a lăudat că le-a păstrat pentru susţinerea activităţii clubului. În acest mod, Universitatea ar reuşi să-şi plătească datoriile şi ar avea rezervele financiare necesare pentru a plăti chiria stadionului până la sfârşitul anului”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj. 

 

Emil Boc a declarat miercuri că, dacă CJ Cluj nu poate administra stadionul, îl poate ceda Primăriei. 

 

Cât priveşte posibilitatea preluării arenei de către Primărie, este o chestiune de discutat în momentul în care domnul Boc are la dispoziţie o sumă egală cu cea investită de Consiliul Judeţean Cluj în această bază sportivă. Credem că fostul premier ştie nu doar câţi bani a alocat Guvernul, ci şi ce sume au fost cheltuite din bugetul judeţului de către finul său, domnul Alin Păunel Tişe, pentru construirea stadionului, lăsând 1400 de km de drumuri judeţene fără asfalt şi sute de mii de bolnavi fără un Spitalul Regional de Urgenţă”, se mai arată în răspunsul CJ Cluj.

 

Guvernul a alocat pentru construirea stadionului suma de 14 milioane de euro, iar restul banilor au fost alocați de CJ Cluj. În total stadionul a costat 36 de milioane de euro, dar cu tot cu TVA a ajuns la 44,5 milioane de euro.

 

Concluzia ar fi că, Primăria ar putea prelua arena, dacă plătește 30,5 milioane de euro.

 

Boc către Uioreanu: Preluăm noi Cluj Arena, dacă Consiliul Județean nu îl poate întreține VIDEO

Comentarii Facebook