Rectorul Universităţii Bucureşti afirmă că Victor Ponta a plagiat. Numai Ministerul Educației îi poate retrage titlul de doctor

 

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat că Victor Ponta a plagiat, dar numai Ministerul Educaţiei îi poate retrage titlului de doctor.

 

În şedinţa de astăzi a Senatului au fost prezentate două documente privind acuzaţia de plagiat în cazul tezei lui Victor Ponta. A fost prezentat punctul de vedere al Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, de către preşedintele comisiei, Marian Popescu, şi totodată un altul întocmit de trei jurişti, unul profesor al UB şi doi profesori de origine română din Franţa, respectiv unul de la Strasbourg şi unul de Sorbona. Senatul a luat act de conţinutul raportului Comisiei de Etică şi de raportul juriştilor, ambele confirmând plagiatul”, a spus rectorul Mircea Dumitru.

 

Universitatea Bucureşti va trimite Ministerului Educaţiei, în următoarele zile, documentele care să ateste faptul că Ponta a plagiat.

 

Există un raport al Comisiei Naţionale de Etică a ministerului, această comisie a exprimat un punct de vedere în iunie, iar acum Ministerul Educaţiei trebuie să ia act de toate dovezile pe care le punem la dispoziţie privind plagiatul şi să decidă”, a adăugat rectorul Mircea Dumitru. 

 

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a hotărât în iulie că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, ”prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”, potrivit Mediafax.

 

Teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost copiată în bună parte din alte lucrări.

 

”Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penală Internaţională, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fără anexe, fără prefaţa semnată de profesorul coordonator Adrian Năstase şi fără cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 pagini”, a spus preşedintele Comisiei de Etică, profesorul Marian Popescu, în 20 iulie.

Comentarii Facebook