Candidatii la sefia UBB Cluj, intrebati daca nu renunta la liniile de studiu in GERMANA si MAGHIARA! Vezi cum au raspuns

 

Cristina Ciumas si Ioan Aurel Pop au fost intrebati la dezbaterea finala ce a avut loc marti, la Facultatea de Litere, daca mai sunt necesare limbile germana si maghiara, cand totul se indreapta spre limba engleza.

Intrebarea a fost: "De ce mai este nevoie de linii de studiu in maghiara si germana, cand totul se indreapta in mare parte spre limba engleza si, bineinteles, romana?"

"Aceste mari limbi de circulatie isi au rolul lor. Vine din urma limba spaniola. Sunt atatea marturii de a cultiva toate aceste limbi. Noi suntem obligati sa invatam limbi straine si este o bucurie sa o facem, insa limbile germana si maghiara sunt limbi traditionale ale acestei universitati, care exprima si esenta Transilvaniei, si se cuvine sa le pastram ca pe un tezaur comun extraordinar", a spus Ioan Aurel Pop.

Cristina Ciumas a raspuns si ea la aceasta intrebare: "Nu putem sa desfiintam peste noapte aceste aspecte. Asta da o particularitate universitatii. Se vor infiinta linii de studiu in limba engleza, mai ales la masterat. Tin la specificul acestor linii in limba maghiara si germana si la dezvoltarea acestora".


Marti, 6 martie, a avut loc ultima dezbatere inainte de cel de-al doilea scrutin, ce va avea loc in 8 martie.

 

Anca Baciu 

 

Citeste si...

 

Ion Aurel Pop: Sper ca nu va trebui sa il poftim pe Marga sa iasa din biroul de rector VIDEO

Lupta pentru functia de rector a UBB este stransa. Cei doi candidati, intrebati cat se asteapta sa castige si daca vor politiza sau nu Universitatea!

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook