Carne vegetală? DA! O companie din Israel a creat primul produs din plante care poate înlocui carnea


Veganismul a început să capete din ce în ce mai multă popularitate, iar oamenii încearcă să ducă o viață mai sustenabilă bazându-se pe o alimentație total vegetală. O companie din Israel a venit cu o idee inedită și a creat astfel un produs care imită textura cărnii, dar care este din 100% plante. 

„Carnea vegană” creată cu o imprimantă 3D

Aspectul, pe lângă textură și gust, trebuie să fie cel puțin la fel de asemănător cu o bucată de carne, tocmai de aceea, inventatorii folosesc o imprimantă 3D. Bucătarii experimentați care au avut privilegiul să deguste produsul inedit au susținut că textura și gustul acestuia este identic cu cel al cărnii veritabile. 

Echipa din spatele „cărnii vegane”  a realizat un soft ce folosește inteligența artificială cu ajutorul căreia reproduce totul în cele mai mici detalii.

Creatorii susțin că aspectul este extrem de important, tocmai de aceea produsul din plante trebuie să fie identic cu o bucată de carne, iar acest lucru este posibil cu ajutorul unei imprimante 3D.

Pentru a-și promova produsul, compania din Israel a organizat la Londra un prânz special unde au fost invitați bucătari cu stele Michelin pentru a-și da părerea. 

Părere marilor bucătari ai lumii despre „carnea vegană”

„Până acum am încercat doar chiftelele lor de . Mi se pare foarte interesant felul în care pot recrea textura, aroma. Chiar dacă aroma nu este chiar la fel de puternică ca cea de miel” spune Daniel Galmiche, unul dintre bucătarii care au luat parte la degustare. 

Ingredientul de bază în realizarea „cărnii vegane” este năutul, iar aromele sunt date de condimente. Însă rețeta este păstrată secret.

Alexey Tomsov, inginer în industria alimentară spune că „folosim coloranți naturali care sunt extrași din fructe și legume care îi conferă culoarea tipică pe care ne așteptăm să o vedem la un produs animal. Și folosim și diverse arome și elemente suplimentare care să îi confere acel gust unic pe care îl au produsele de origine animală”.

În prezent, sortimentul de carne se regăsește în produsele din meniul a peste 30 de restuarante din Israel, Marea Britanie și Olanda.

Reprezentanții companiei speră că în acest an produsul lor să ajungă și pe rafturile magazinelor.


Comentarii Facebook