Procurorii sârbi au dat verdictul final. Ce spun aceștia despre testele Covid-19 prezentate de Novak Djokovic


Testele pentru Covid-19 prezentate de Novak Djokovic au fost valide, spun procurorii sârbi. Aceștia subliniază  că nu există dovezi care să sugereze că Novak Djokovic a prezentat autorităților australiene teste Covid falsificate. 

S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale că Novak Djokovic a fost testat de mai multe ori şi că certificatele pentru aceste teste din 16 decembrie şi 22 decembrie 2021 sunt valabile", a afirmat procuratura sârbă într-un comunicat de presă, adăugând că aceste verificări au fost efectuate de Ministerul Sănătăţii.

Validitatea acestor teste a fost pusă în discuție în mass-media, inclusiv de către BBC, din cauza numerelor lor de serie. O anchetă a jurnaliștilor BBC a arătat că numărul de serie trecut pe acel test nu se încadrează corect între cele făcute în Serbia în acea perioadă. Acel număr este, în mod ciudat, mai mare decât al testului negativ, datat șase zile mai târziu, care demonstra că sportivul nu mai era infectat, notează Digi 24.

Djokovic, deţinătorul recordului de titluri la Australian Open (9), participase însă pe 17 decembrie la un eveniment cu tineri jucători de tenis, la Belgrad, şi acceptase chiar să acorde un interviu, pe 18 decembrie, cotidianului sportiv francez L'Equipe.

Sportivul a asigurat că a fost informat în privinţa rezultatului pozitiv al testului PCR abia după întâlnirea din 17 decembrie şi a recunoscut „o eroare de judecată”  în legătură cu interviul pentru L'Equipe.

Australian Open a fost câştigat anul acesta de spaniolul Rafael Nadal, care a stabilit un nou record de titluri de Grand Slam (21), devansându-i astfel pe Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Se va vaccina Novak Djokovic după scandalul din ultimele săptămâni?

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a ratat participarea la Australian Open deoarece nu i s-a permis șederea în țară fără să fie vaccinat, iar Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a profitat din plin și a câștigat turneul de la Melbourne. 

În contextul în care Franța a anunțat că nu va primi tenismeni nevaccinați la Roland Garros, Djokovic ar fi pe punctul să ia o decizie care ar fi contrare acțiunilor făcute în ultimele luni, notează digisport.ro. 

Comentarii Facebook