Acces liber în mall? În ce condiții vor putea românii să intre în hipermarketuri fără certificat COVID


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, joi, 3 februarie, o hotărâre prin care elimină obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în centrele comerciale, doar pentru hipermarketuri.

Prin decizia CNSU a fost prelungită starea de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”,  se arată în decizia CNSU, citată de Antena 3. 

Accesul în hipermarketuri pentru persoanele care nu dețin certificat COVID  se va face pe culoare dedicate

În hotărârea CNSU de astăzi se mai precizează că numărul coșurilor de cumpărături este limitat la „numărul maxim de persoane ce poate avea acces”. De asemenea, măsura se aplică doar pentru „operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale”.

În celelalte magazine din mall intră doar personele vaccinate 

Vor putea intra și în celelalte magazine din centrele comerciale doar persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2 și persoanele cu un rezultat negativ la testul RT-PCR Covid nu mai vechi de 72 de ore sau la testul antigen Covid nu mai vechi de 48 de ore.

Comentarii Facebook