Alertă în Marea Neagră: Mine cu risc de explozie ar putea ajunge pe teritoriul României și al Bulgariei


Mai multe mine neexplodate care provin din zona portului Odesa plutesc în derivă și pun în pericol traficul maritim.

 Direcția Hidrografică Maritimă din România, aflată în subordinea Forțelor Navale Române, a emis un avertisment cu privire la prezența acestor mine în zona de nord-vest a Mării Negre. Aceste mine erau amplasate de către armata ucraineană în zona potrului Odesa pentru a contracara atacurile navale ale armatei ruse. 

Cablurile cu care minele erau ancorate pe fundul mării s-au rupt, cel mai probabil din cauza furtunilor. Riscul ca acestea să ajungă în zona României sau a Bulgariei este ridicat. 

Autoritățile din Bulgaria estimează că în 10 zile minele ar putea ajunge pe teritoriul bulgăresc și au transmis avertizări către toți comandanții de nave să supravegheze atent marea. 

Portul Odesa, atacat de trupele Rusiei

Autoritățile din Odesa acuză forțele rusești că luni dimineața, 21 martie, au declanșat un atac asupra unor clădiri rezidențiale din apropierea orașului. Este primul atac asupra portului de la Marea Neagră.

Consiliul orașului a anunțat că nu au fost victime în urma loviturilor care au provocat mai multe incendii.

Este vorba despre clădiri rezidențiale unde locuiesc oameni pașnici”, a spus primarul orașului Odesa, Gennadiy Trukhanov.

Rusia a negat faptul că atacă obiective civile

Orașul Odesa este considerat a fi o țintă cheie pentru forțele lui Vladimir Putin în condițiile în care portul este principala poartă de intrare a mărfurilor în Ucraina, potrivit Antena3.


Comentarii Facebook