La ce pericole te expui când mergi la piscină



Deși piscinele sunt igienizate cu ajutorul clorului și derivaților săi, aceștia elimină doar microbii din apă, nu pot elimina și deșeurile umane scurse din corp, iar dacă înghiți din greșeală apă din piscină există riscul de a înghiți și aceste deșeuri.

Un grup de cercetatorul de la Centrul de Control al Bolilor din SUA a analizat 161 de mostre de apa din 161 de piscine. Oamenii de stiinta au constatat ca majoritatea apelor de piscina contin deseuri umane, sub forma de urina sau fecale, invizibile de regula ochiului liber, dar evidente la microscop. Desi administratorii piscinelor folosesc clor si derivati din clor pentru a igieniza apa, acestia nu dezintegreaza si deseurile umane care ajung in apa piscinei in care ne relaxam, scrie Lyla.ro.

În afară de asta, mai mult de jumătate din filtrele de apă analizate sunt contaminate cu E.coli, provenită de la oamenii care intră în piscină.

Studiul publicat în revista “Morbidity and Mortality Weekly Report” mai precizeazp că fiecare persoană care intră în piscină introduce 0,14 grame de fecale.

Constatarile noastre indica o mai mare necesitate de prevenire a patrunderii agentilor patogeni in apa din piscina. Din acest motiv oamenii care vin la piscina trebuie neaparat sa faca dus inainte sa intre in apa si, bineinteles, si dupa, iar daca stiu ca sufera de incontinenta urinara sau diaree sa nu patrunda deloc in apa. Astfel se protejeaza si pe sine, dar ales oamenii din jur”, au precizat autorii studiului, potrivit “Time Magazine”.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook