Cât câștigă din bacșiș un ospatar la un club de fițe de pe litoral. Sumele sunt amețitoare


Sezonul cluburilor de fițe de pe Litoral abia începe. Startul s-a dat cu nebunia de 1 Mai, iar până la final de septembrie party-urile se vor ține lanț. 

Cei care merg acolo nu se uită la bani și lasă bacșișuri grele, pentru că acest lucru și reprezintă o carte de vizită. Cei care cheltuie mult lasă și sume mari de bani chelnerilor, pentru că obrazul fin cu cheltuială se ține. 

Spre exemplu, la Breeze Mamaia, unul dintre cluburile de top de la malul mării, au fost într-o seară 2.000 de oameni. Clubul a avut 40 chelneri pentru seara de 1 Mai, astfel că și munca a fost pe măsură. 

Eu sunt din Piatra Neamț. Ne motivează tips-ul, în primul rând. Fac între 7.000 și 12.000 pe vară. Pe mine mă motivează și distracția. În timp ce muncesc, mă și distrez. (…) Trebuie să ai și talent, să știi ce îi recomanzi clientului, să îl simți. (…)

Vin la 10 dimineața, deschid restaurantul cu 2-3 dintre colegii mei. După care, la ora 16:00, plecăm la o pauză până la ora 21:00. Atunci revenim la serviciu, iar la ora 22:00 începe clubul. Vin clienții, bem și noi o cafeluță și dăm startul”, a povestit un ospătar pentru cancan.ro.

Clienții scot din buzunare mii de euro, dar și lasă bașiș la greu. La Breeze Mamaia, cea mai mare notă de plată a fost vara trecută de 68.000 de lei. Cei care vor să se facă remarcați și să arate că banii nu sunt o problemă pentru ei comandă șampanii fără număr. Bineînțeles, sunt și serviți pe măsură, cu artificii și muzică de show.

Oamenii încep cu un vin, după care o dau pe șampanie, să fie show până dimineața. La o tură de șampanie comandată, dacă se comandă 10 sau 20, se pune melodia preferată a clientului și se vine cu artificii la masă. Adică, se vede masa cu valoare. Cea mea mai notă de plată a fost vara trecută, de 68.000 de lei la o singură masă. S-au comandat vreo 30 de șampanii, Tequila, sticle de vin, shot-uri”, a mai spus ospătarul.

Comentarii Facebook