Un cartier cu cel puțin 10 mii de locuitori la ieșirea din Cluj spre Turda- soluția pentru scăderea prețurilor uriașe la locuințe - Alexandru Cordoș PSD

Prețurile la imobiliare sunt atât de mari în Cluj-Napoca, încât pentru tineri este aproape imposibil să își cumpere o locuință din veniturile lor, indiferent ce meserie ar avea.

În cazul în care nu sunt ajutați de părinți, tinerii din Cluj-Napoca sunt obligați să locuiască în chirii. Care nu sunt nici acestea mici. Chiar dimpotrivă: în Cluj avem și cele mai mari prețuri la chirii.

Multe proiecte au fost propuse pentru rezolvarea acestei probleme, cel mai cunoscut fiind cartierul LOMB. Un proiect eșuat, însă. Ba, mai mult, administrația locală va trebui să plătească și 10 milioane de lei în urma acestui proces. 

Primăria lui Emil Boc, îngenuncheată în procesul pentru asocierea în proiectul LOMB! A pierdut procesul și trebuie să plătească 10 milioane de lei

Singura soluție pentru ca prețurile la apartamente și case să scadă este fără îndoială construirea de locuințe de către administrația locală. Deocamdată, însă nu se întrevede nimic la orizont.

Soluția propusă de candidatul PSD Cluj la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș, este construirea unui cartier de locuințe sociale care să aibă cel puțin 10 mii de locuitori.  Acest cartier ar putea să beneficieze chiar de toată pregătirea făcută pentru proiectul Lomb. Cea mai bună locație, în viziunea candidatului PSD Cluj ar fi între Cluj-Napoca și Turda, întrucât acolo există deja infrastructură, și zona nu s-ar aglomera atât de tare, cum s-ar întâmpla în cazul în care s-ar folosi terenuri spre Chinteni sau Apahida.

Un mic orașel cu cel puțin 10.000 de locuitori, în zona dintre Cluj-Napoca și Turda


”Construirea unui cartier de locuințe pentru tineret este un proiect eșuat al administrației Boc. A avut toate aprobările, a avut terenurile, a avut absolut tot, dar a eșuat. Astăzi nu se mai pune neapărat problema de a fi un cartier separat pentru tineri. Există posibilitatea de extindere înspre partea de Chinteni, spre Apahida. Dar aici avem niște studii de trafic care arată că zona este aglomerată. Avem, în schimb terenuri, între Cluj și Turda, o zonă puțin dezvoltată, dar cea mai accesibilă la autostrada și la absolut tot. Asta pentru că cel mai important nod rutier este la Turda. Tinerii au mult mai multe probleme, ei au nevoie de o infrastructură nouă de grădinițe, de școli, de baze sportive. Și aceste lucruri ar trebui evident făcute. Mai ales, dacă extindem nodul pentru legătura Apahida- Vâlcele și Autostrada Transilvania. Deocamdată, suntem la faza de studiu primar pentru cartierul de locuințe. Avem, însă proiectul Lomb, pentru care s-a pregătit deja totul și pe care l-am putea folosi, chiar dacă este un proiect eșuat. În mod normal acesta ar trebui să fie ca un mic orașel, cu minimum 10 mii de locuitori, cu posibilitatea de a se extinde. Avem deja infrastructura rutieră în această zonă, nici nu mai aglomerăm suplimentar zona”, a declarat pentru Știri de Cluj Alexandru Cordoș, candidatul PSD Cluj la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. 


Comentarii Facebook