Efectele neobișnuite ale alimentelor pe care le consumi zilnic


Site-ul cracked.com a alcăutit o listă cu cele mai neobișnuite efecte cauzate de alimentele pe care le consumi în fiecare zi.

5. Margarina te face agresiv

Majoritatea oamenilor știu deja că margarina reprezintă o alternativă mai ieftină și mai nesănătoasă a untului, însă puține persoane știu că margarina îi face pe oameni să fie mai agresivi.

Vina o poartă acizii grași de tip trans, care, pe lângă margarină, mai sunt întâlniți și în alte alimente nesănătoase, precum, prăjituri, cartofi prăjiți, etc.

4. Băuturile calde îți răcoresc organismul

În zilele toride de vară, sunteți tentați să vă răcoriți cu băuturi reci, însă acest lucru reprezintă o greșeală. Dacă vreți să vă răcoriți cu adevărat, trebuie să consumați băuturi calde.

Când consumați o băutură rece, creierul trage concluzia că în atmosferă e de fapt o temperatură scăzută și nu ia măsuri pentru a răci organismul. Însă în cazul în care consumați băuturi calde, creierul reacționează prin declanșarea mecanismului natural de auto-răcire al organismului: transpirația.

3. Bărbații se calmează la vederea cărnii

Un studiu neobișnuit realizat în SUA a demonstrat că bărbații sunt mai puțini agresivi atunci când se uită la hălci de carne. Cercetătorii cred că explicația explicația evoluționistă are legătură cu statutul de vânători ai stămoșilor bărbaților. Carnea era obținută după vânătoare, astfel că atunci când un bărbat se uită la carne înseamnă că vânătoarea s-a sfârșit deja. Instinctele sale de vânător se domolesc, iar bărbatul începe să se relaxeze.

2. Mâncarea colorată te poate ajuta să slăbești

Tuturor ni s-a întâmplat să nu putem opri din mâncat, însă oamenii de știință cred că au o soluție pentru acest lucru: alimentele colorate. Explicația e simplă: dacă mâncați alimente de diferite culori, creierului îi este mai ușor să stabilească pragul de la care începeți să mâncați prea mult.

1. Alcoolul îmbunătățește memoria subconștientă

Chiar dacă în mod normal alcoolul are tendința să te facă să uiți lucruri, cercetătorii au înregistrat un efect opus în cazul memoriei subconștiente.

Comentarii Facebook