Cum poți să eviți gripa și răceala

 

Sezonul rece pune încet stăpânire pe România, iar gripa și răceala pot afecta pe oricine. Health.com a consultat zeci de experţi pentru a alcătui o listă cu 14 modalităţi de a nu te îmbolnăvi.

 

1. Spală-te pe mâini de fiecare dată când dai mâna cu cineva

 

Însă nu e de-ajuns! Spală-te pe mâini cât mai des posibil pentru că de câte ori atingi bani, balustrada, bara din autobuz, alte persoane… te pricopseşti cu milioane de germeni. Spală-te pe mâini cu orice ocazie şi vei trimite aceşti germeni în canalizare.

 

2. Nu-ţi atinge faţa

 

De fiecare dată când îţi atingi nasul şi ochii te supui riscului de îmbolnăvire, deoarece acestea sunt căile cele mai comune prin care germenii nocivi ajung în organism.

 

3. Du-te la culcare

 

Ca şi cum n-ar fi şi aşa destul de greu să prinzi nişte ore de somn decente în fiecare noapte, când simţi că te paşte o răceală trebuie să dormi mai mult.

 

4. Vaccineaza-te


Daca nu ai facut-o inca, nu e timpul pierdut. Cand apare vaccinul pentru gripa de primavara fa-ti-l din timp.

 

5. Intareste-ti organismul cu alimentatie sanatoasa

 

E destul de dificil sa mananci sanatos tot timpul, mai ales iarna, dar consumul de legume si fructe din belsug iti intareste sistemul imunitar. Si e mult mai usor sa previi gripa decat s-o tratezi dupa ce ai facut-o.

 

6. Fa miscare

 

Pune-ti treningul si fa miscare. Exercitiile fizice regulate imbunatatesc functia imunitara a organismului.

 

7. Pastreaza distanta


Stai la distanta de oameni care au simptome de raceala sau gripa, precum stranutul sau tusea. Pare o strategie de bun simt, insa trebuie aplicata nu doar colegilor si strainilor. Pe cat posibil, tine la distanta si prietenii si membrii familiei care sunt bolnavi.

 

8. Dezinfecteaza-te


Ai grija sa ai la tine permanent gel antibacterian sau servetele umede antibacteriene pe baza de alcool. Citeste eticheta inainte de a cumpara: servetelele umede fara alcool nu sunt la fel de eficiente in lupta impotriva germenilor.

 

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook